2024. április 19., péntek

Zorana Mihajlović: Véget kell vetni a pazarlásnak

Zorana Mihajlović energiaügyi miniszter asszony a zombori Áramelosztóban tett tegnapi látogatása során kifejtette, hogy a Szerbiai Villanygazdaságnak elsődleges feladata a költségek ésszerűsítése, a fogyasztók iránti pozitív viszony, beruházások a disztribúciós hálózatba, és a termelés mellett a termelő dolgozókról is gondot kell viselni.

Az Áramelosztó vezetőivel találkozva hangsúlyozta, hogy a minisztérium mindent megtesz azért, hogy a Szerbiai Villanygazdaság olyan legyen, mint az Elektrovojvodina, amelynek keretében működik a zombori Áramelosztó. Ennek a cégnek a többihez képest nagyon alacsony a hálózati vesztesége, és másként viszonyul a fogyasztóihoz, mint más, szerbiai áramelosztók.

Újságírói kérdésre válaszolva a Srbijagas közvállalat helyzetével kapcsolatosan úgy értékelte, hogy ez a cég rosszul gazdálkodik, ezért a leendő új kormány egyik első feladata lesz a gázszolgáltató anyagi és szervezési konszolidálása.

– Ha az állam minden lépésen takarékoskodik, akkor ebben a vállalatban is ésszerűsíteni kell a költségeket. Ehhez azonban először föl kell mérni, mi is történik a Srbijagasban, biztosítani a lakosság folyamatos gázellátását, és az államnak is biztosnak kell lennie abban, hogy a továbbiakban jól gazdálkodik majd ez a közvállalat. Végérvényesen véget kell vetni a pazarlásnak – nyilatkozta zombori látogatása során az energiaügyi miniszter asszony.