2024. március 28., csütörtök

Meg kell menteni a földműveseket!

Az MPSZ zentai sajtótájékoztatójáról

A kis földterülettel rendelkező földműveseket kívánja megmenteni a Magyar Polgári Szövetség, hangsúlyozta tegnapi zentai sajtótájékoztatóján Rácz Szabó László, a párt elnöke. Úgy fogalmazott, hogy miután senki nem vállalta fel a jelentős adótartozással rendelkező és ezért igen nehéz helyzetbe került földművesek problémáit, február 6-án Péterrévén lakossági fórumot tartottak, amelyen nagyon sokan aláírták az általuk előkészített petíciót, és azóta több mint ötszáz aláírás gyűlt már össze. Elmondta, hogy a követelésük egyebek mellett az, hogy a 8–10 hektárnál kevesebb földterülettel rendelkező földművesek esetében ne legyen kötelező a nyugdíjbiztosítás és az egészségügyi biztosítás befizetése.

A párt elnöke nehezményezte, hogy azon elképzeléseiket, amelyeket az aláírásgyűjtés kapcsán megfogalmaztak, más politikai szervezetek képviselői a saját elképzeléseikként próbálták a nyilvánosság elé tárni. – Az embereket összekeverik ezzel, hiszen nem tudják, hogy most hozzánk kell fordulni, itt van az aláírásgyűjtés, nem másutt, és ez a nagy kavarodás csak nehézségeket okoz nekik, illetve nehezíti a probléma megoldását is – magyarázta Rácz Szabó László, aki hozzátette, mivel úgy vélik, hogy ez nemzeti politikai kérdés, nem pénzügyi, a legmagasabb vezetőkhöz fognak fordulni, és a petíciójukat eljuttatják Tomislav Nikolić államelnöknek, Ivica Dačić kormányfőnek és Aleksandar Vučićnak, a kormány első alelnökének is.

A pártelnök a sajtótájékoztatón elmondta, a Nemzeti Közösségek Listája, amelynek tagjaiként indulnak a közelgő köztársasági parlamenti választásokon, összegyűjtötte a szükséges aláírásokat, és a tervek szerint február 28-án, pénteken át is adják a listájukat.