2024. április 20., szombat

Szerdai programajánló és BL-beharangozó

JÉGKORONG

19.15, Sportklub (m): Alba Volán–Klagenfurt (EBEL, alsóház, 8. forduló).

KÉZILABDA

20.15, arenasport1: Füchse Berlin–Lemgo (német kupa, férfiak, negyeddöntő).

KOSÁRLABDA

Krešimir Ćosić-kupa, elődöntő: Cibona–Zagreb (17.30, Sportklub 2), Cedevita–Zadar (20.00, Sportklub 1).

18.00, Digi Sport 1: Sopron–Rivas Ecopolis (női Euroliga, B csoport, 10. 12. forduló).

2.00, csütörtök, Sportklub 1: Chicago Bulls–Golden State Warriors (NBA, alapszakasz).

LABDARÚGÁS

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Galatasaray–Chelsea (20.45, arenasport3, Digi Sport 2), Schalke–Real Madrid (20.45, Digi Sport 1, HRT2, RTS1).

Drogbához látogatnak az egykori csapattársak

Ma este két összecsapást játszanak a BL nyolcaddöntőjében, a Galatasaray a Chelsea-t, a Schalke pedig a Real Madridot fogadja. A törökök már azzal is kiváló eredményt értek el, hogy továbbjutottak a csoportjukból – emlékezhetünk, egy másnapra halasztott meccsen, rendkívül rossz talajú pályán győzték le a Juventust a sorsdöntő meccsen –, a Chelsea viszont vezet a Premier League-ben, a csoportkör során az Atlético Madrid és a Manchester United mellett a londoni kékek kapták a legkevesebb gólt – szám szerint hármat –, kiváló formában vannak, és külön felfűtheti a csapatot, hogy az egykori csapattárs, a Chelsea-drukkerek szemében legendának számító Didier Drogba ellen játszhatnak. Az elefántcsontparti támadó jelenleg a török klub alkalmazásában áll, neve viszont a Chelsea történelemkönyvében szerepel aranybetűkkel, elvégre 341 meccsen 157 gólt lőtt a londoni klubban, amivel a klubtörténet negyedik legeredményesebbje, de még ennél is fontosabb, hogy a 2011/2012-es, Bayern München elleni BL-döntőben ő egyenlített a 88. percben, majd a mindent eldöntő tizenegyest is ő értékesítette. A két együttes korábban mindössze egyszer találkozott Isztambulban tétmeccsen, az 1999-es BL-csoportmérkőzésen a Chelsea Tore Andre Flo, Gianfranco Zola, Dennis Wise és Gabriele Ambrosetti góljaival nyert 5:0-ra.

A nap másik találkozójának egyértelmű esélyese a vendég Real Madrid, amelynek ugyan nem túl fényes a németországi statisztikája, de kiváló formában van, vasárnap a spanyol pontvadászat élére ugrottak, ráadásul a bajnokságban eltiltás miatt kényszerpihenőn lévő Cristiano Ronaldo kiéhezhetett a futballra, így ha legjobb tudásuk szerint játszanak, a legjobb formában lévő Schalkénak is óriási bravúrra lenne szüksége, hogy verje őket. A Schalke dolga még nehezebb, ha figyelembe vesszük, hogy mindenképpen nyerniük kellene hazai pályán, hogy esélyük legyen a továbbjutás kiharcolására, mert minden egyéb eredmény esetén szinte borítékolható a Real negyeddöntőbeli szereplése.

13.00, Eurosport2: Guanzsu Evergrande–Melbourne Victory (ázsiai BL, G csoport, 1. forduló).

17.00, arenasport3: Rijeka–Dinamo Zagreb (horvát élvonal, 21. fordulóból elmaradt mérkőzés).

SÍUGRÁS
16.15, Eurosport: világkupaverseny, Falun.

TENISZ
11.00, 16.00, Sport2, Sportklub 1: ATP Dubai.

1.00, csütörtök, Sport2, Sportklub 2: ATP Acapulco.