2024. március 29., péntek

Ljajić is a keretben

Ljubinko Drulović, a szerb labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya kihirdette azoknak a játékosoknak a nevét, akikre számít a március 5-én, Dublinban sorra kerülő Írország elleni barátságos mérkőzésen. A 20 nevet tartalmazó listán megtalálható Adem Ljajić is: a Roma csatára még Siniša Mihajlović idejében lett kegyvesztett, miután a támadó középpályás nem volt hajlandó énekelni a szerb himnuszt, annak ellenére, hogy aláírta azt a viselkedési kódexet, amely a válogatottakat kötelezte a Bože pravde éneklésére. A listán egy újonc található: Nemanja Gudelj, a holland AZ Alkmaar játékosa először kapott meghívót a felnőtt válogatottba. Matija Nastasić és Aleksandar Mitrović sérüléssel bajlódik, így ők emiatt nem kaptak meghívót.


A szerb válogatott kerete, kapusok: Vladimir Stojković (Ergotelis), Željko Brkić (Udinese).


Védők: Antonio Rukavina (Valladolid), Branislav Ivanović (Chelsea), Dušan Basta (Udinese), Aleksandar Kolarov (Manchester City), Nenad Tomović (Fiorentina), Milan Biševac (Lyon).


Középpályások: Nemanja Gudelj (AZ Alkmaar), Radosav Petrović (Gencerbirligi), Nenad Krstičić (Sampdoria), Ljubomir Fejsa (Benfica), Nemanja Matić (Chelsea), Adem Ljajić (Roma), Dušan Tadić (Twente).


Támadók: Lazar Marković (Benfica), Zoran Tošić (CSZKA Moszkva), Miralem Sulejmani (Benfica), Filip Đorđević (Nantes), Stefan Šćepović (Sporting Gijon).