2024. április 23., kedd

Hamarosan eredmény a kisbaba halálának ügyében

Slavica Đukić-Dejanović egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a következő néhány napban befejezik a vizsgálatot annak a két Novi Pazar-i orvosnak az ügyében, akik ellen Lidija és Almin Hažirović tett bűnvádi feljelentést gyermekük halála miatt. Az illetékes felügyelőségnek meg kell állapítania, hogy az orvosok valóban mulasztást követtek-e el, emelte ki Đukić-Dejanović.

Az akkor várandóságának hetedik hónapjában lévő Lidija Hažirović tavaly december elején hastáji fájdalmakkal kereste fel a Novi Pazar-i kórházat.

– Az általános orvos a nőgyógyászati osztályra küldött, ott az ügyeletes doktornő nem tudta megállapítani, hogy miről van szó. Azt mondták, hogy biztosan húgyúti fertőzésben szenvedek, később azonban megvizsgált egy urológus, aki megállapította, hogy ez a diagnózis nem helyes. Az orvosok azzal vádoltak meg, hogy eltúlzom a dolgot, hogy elkényeztetett vagyok. Azt, hogy gyermekemmel minden rendben van-e, egyszer sem ellenőrizték. Végül a kragujevaci kórházba szállítottak, ott megműtöttek, és halva vették ki hasamból gyermekemet. Mint kiderült, azért voltak fájdalmaim, mert elrepedt a méhem, és kisbabám védtelenül „sétált” a hasamban. Kisbabámat a gyomrom alatt találták meg – mesélte Lidija, aki a kragujevaci orvosok elmondása szerint maga is majdnem életét veszítette.