2024. április 24., szerda
LAJKA ÁLLAT- ÉS TERMÉSZETBARÁTOK EGYESÜLETE

Sikeres volt a jótékonysági akció

Óriási érdeklődés mellett tartották meg szombaton este a zentai Mojo Clubban azt a jótékonysági koncertet, amelynek bevételét a szervezők a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesület megsegítésére ajánlották fel, amelynek aktivistái a befolyt összeget elsősorban a befogott állatok állatorvosi ellátására kívánják fordítani.  
A zentai Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete aktivistái az elmúlt egy évben száznál is több kisállatot adtak örökbe. A sikertörténetek mögött rejlő önzetlen és odaadó munka hívta fel a zentai Mojo Club tulajdonosa, Lučić Viktor figyelmét az egyesület tevékenységének fontosságára, majd úgy döntött, jótékonysági rendezvénnyel igyekszik segíteni nekik, emellett anyagilag is jelentős összeggel támogatta az egyesületet. A kezdeményezéshez örömmel társultak a koncert fellépői, az óbecsei Fingerbang együttes tagjai is, akik saját elmondásuk szerint szintén fontosnak tartják, hogy saját eszközeik révén próbálják meg felhívni a figyelmet a társadalmi összefogás fontosságára, akárcsak a zentai székhelyű Tisza-kedvelők Egyesülete, amely Péter László magyarországi képzőművész egyik alkotását bocsátotta árverésre az egyesület javára.
A jótékonysági akció bevételét a szervezet elsősorban a begyűjtött állatok állatorvosi ellátásával kapcsolatos költségek fedezésére kívánja fordítani, mondta el Gondi Martina, az egyesület elnöke, majd hozzátette, rendkívül hálásak mindenkinek, aki hozzájárult az akció sikerességéhez, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy azoknak a segítségére is számítanak, akik nem anyagilag, hanem egyéb módon kívánják támogatni a munkájukat, hiszen – mint mondta – óriási szükségük lenne mind ideiglenes befogadókra, mind aktivistákra, akik segítséget tudnának nekik nyújtani az állatok ellátásában.
A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete célkitűzései között szerepel az ivartalanítás népszerűsítése, valamint az állatokra való fokozottabb odafigyelés hangsúlyozása, és ezáltal a közgondolkodás megváltoztatása is.