2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

„Én majd énekelem a himnuszt, a játékosoknak nem muszáj”

Siniša Mihajlović irányítása alatt a szerb labdarúgó-válogatottról szóló írásokban és a viták során szinte mindig szóba került az, hogy a szövetségi kapitány azért küldte haza Adem Ljajićot az edzőtáborból, mert a játékos nem volt hajlandó énekelni a szerb himnuszt, miközben korábban aláírta azt a dokumentumot, amelyet Mihajlović állított össze, és amiben az is szerepelt, hogy, aki nem énekli a himnuszt, az nem öltheti magára a címeres mezt. Ljajić akkor azt mondta az olasz La Gazzetta dello Sportnak, hogy amennyiben a himnusz éneklése a feltétel, úgy soha többet nem lesz válogatott.

– Valamennyi korosztályos szerb válogatottban pályára léptem, és soha senki nem kérte, hogy énekeljem a himnuszt. Szerbia a muzulmánok országa is. Igaz, hogy aláírtam a szövetségi kapitány „viselkedési kódexét”, de előtte nem olvastam el – mondta tavaly márciusban Ljajić.

Úgy tűnik, hogy a Roma labdarúgója visszatérhet a szerb válogatottba, mivel Ljubinko Drulović, a megbízott szövetségi kapitány az SOS csatorna vendégeként azt nyilatkozta, hogy nem fogja megkövetelni a játékosoktól a himnusz éneklését.

– Énekelni fogom a himnuszt, s bízok benne, hogy a játékosok is ezt teszik majd, de ez nem egy döntő tényező, mivel tőlük azt kérem, hogy a pályán nyújtsák a maximumot. Ez a legfontosabb! – mondta Drulović, aki megerősítette azokat az információkat, melyek szerint Adem Ljajić neve is szerepel azon a listán, amelyek közül kerülnek majd ki azok, akik a válogatottat alkotják a március 5-én Dublinban sorra kerülő Írország elleni felkészülési mérkőzésen.

– Az eredmények terén sokkal jobban kell teljesítenünk, mint az előző nagy tornák selejtezőiben. A mérkőzéseken kell a legtöbbet nyújtanunk és ki kell harcolnunk az Európa-bajnokságon való részvételt, mivel az utolsó két nagy tornáról, egy Eb-ről és egy vb-ről lemaradtunk – nyilatkozta Drulović, aki az U19-es válogatottal tavaly Európa-bajnokságot nyert.