2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Manchesteri rangadóval kezdődik a nyolcaddöntő

Az egyik legnagyobb rangadóval, a Manchester City és a spanyol bajnoki címvédő Barcelona mérkőzésével kezdődik meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, a kieséses szakasz első köre. A párharc mai első összecsapását mindkét együttes jó formában várja: a manchesteri csapat szombaton az FA-kupában egyik legnagyobb riválisát, a Chelsea-t győzte le 2:0-ra, míg a katalánok a Rayo Vallecano elleni könnyed, 6:0-s bajnoki sikerrel hangolódtak a mindkét klub számára nagyon fontos BL-meccsre.

Az elmúlt években a City a BL-ben rendre leszerepelt, a Barcelona ugyanakkor a legutóbbi hat szezonban mindig legalább az elődöntőig jutott. Ez alapján a spanyolok tűnnek esélyesebbnek, ugyanakkor a manchesteri gárda Manuel Pellegrini vezetőedző irányításával az őszi csoportkörben bizonyította, ezúttal komolyan kell számolni vele. Csupán egyszer kapott ki, s akkor is csak a címvédő Bayern Münchentől, melyet aztán a decemberi utolsó fordulóban idegenben legyőzött.

A két trénernek jelen állás szerint az összeállításnál nem kell jelentősebb hiányzóval számolnia. A Citynél a hétvégén ismét pályára léphetett Samir Nasri, míg a Barcelonában Neymar tért vissza szombaton hosszabb sérülés után a pályára.

A nap másik összecsapását Leverkusenben rendezik, ahol a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain vendégeskedik. A Bayer a második helyen áll a német Bundesligában, mégis előzetesen egyértelműen a Zlatan Ibrahimović fémjelezte PSG tűnik a párharc esélyesének. A hétvégi bajnoki fordulóban látottak szintén a párizsiak esélyeit erősítették meg, mivel a PSG könnyedén, 3:0-ra verte a Valenciennes-t, míg a Leverekusen nagy csatában 2:1-re kikapott hazai pályán a szintén BL-nyolcaddöntős a Schalkétől.

 A Bayer-PSG mérkőzést Kassai Viktor vezeti, akinek munkáját Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás, valamint Fábián Mihály segíti majd. A tartalék játékvezető Kispál Róbert lesz.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Manchester City–Barcelona (20.45, Arena sport 3, Sport1), Bayer Leverkusen–PSG (20.45, Arena Sport 1, Digi Sport 1).