2024. március 29., péntek

Kovács Elvira: Minden szavazat számít

Nagybecskereken és a környező falvakban alig két és fél nap alatt 650 támogató aláírást sikerült összegyűjteni a Vajdasági Magyar Szövetségnek. Kovács Elvira, a párt parlamenti képviselője szerint soha eddig nem sikerült ilyen gyorsan ekkora számú aláírást összegyűjteni. A másik dolog, amit a küszöbönálló választásokkal kapcsolatban kiemelt az, hogy a jelöltek listáján az első tízben két bánáti is van: Kovács Elvira harmadik, a verseci Lantos Lajos pedig a hetedik helyen van.

Kovács Elvira: Éljünk szavazati jogunkkal! (Fotó: Kecskés István)

Kovács Elvira: Éljünk szavazati jogunkkal! (Fotó: Kecskés István)

A kapott szavazatok száma mellett több tényező is befolyásolja a parlamenti választások végkimenetelét, kezdve a részvételi aránytól, addig, hogy hány pártlista marad majd az ötszázalékos küszöb alatt.

– Számunkra ezért minden szavazat fontos. Tekintettel arra, hogy rendkívüli választások lesznek, amikor a polgárok nehezebben veszik rá magukat, hogy az urnák elé járuljanak (a kampány rövidsége ellenére is) igyekszünk majd eljutni minden magyarlakta településre, a legkisebb falvaktól a városokig, hogy ismertessük a programunkat, hogy az emberekkel elbeszélgessünk arról, hogy mit tettünk, és hogyan szeretnénk folytatni. Mert politizálásunk a folyamatosságon alapszik. Megpróbáljuk hangsúlyozni, mennyire fontos az erős magyar érdekképviselet a parlamentben, az, hogy ott legyünk, és részt vegyünk a következő évek fontos döntéseinek meghozatalában, mondja Kovács Elvira, aki bízik abban, hogy a VMSZ-nek újra lesz önálló parlamenti frakciója, vagyis legalább öt mandátumot szerez a március 16-i választásokon.