2024. április 19., péntek

Öngyilkosság Zentán, gyilkosság Adán

Hétfőn reggel a Tiszába fulladt egy férfi Zentánál, péntekről szombatra virradóra Adán agyonvertek egy férfit

Hétfőn a reggeli órákban az állami ünnep miatt csak kevesen jártak a zentai Tisza-parti sétányon, de néhány korán kelő futó és egészségügyi sétáját végző személy az alsó rakparton, a víz közelében tartózkodott. Többen is láttak egy barna hajú, enyhén kopaszodó, sötét kiskabátot, farmernadrágot és tornacipőt viselő negyven év körüli férfit, aki a hídon átvezető gyalogúton ácsorgott és hosszan bámult a folyóba. Különösebben senkinek sem tűnt föl a korlátba kapaszkodó személy, de amikor leugrott a hídról és nagy csobbanással a vízbe zuhant, már nem volt kétséges, az illető öngyilkosságot kísérel meg. A partról még látni lehetett, hogy a szerencsétlen férfi az alig néhány fokos vízben csapkod a kezével, de nem kiabált segítségért, majd megszűnt minden mozgás. A Tisza vize magával vitte a felszínen lebegő, életjelet már nem mutató ember testét.
Amikor a szemtanúk látták, hogy valaki a Tiszába vetette magát, azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A Tiszavirág kikötőhajótól egy motorcsónakkal mentek a vízen lebegő emberért. Az élettelen tetemet a silótoronynál sikerült partra húzni. A mentősök azonnal megkezdték az újraélesztést, percekig próbálkoztak, de sajnos nem jártak eredménnyel, de az illető már túl hosszú ideig volt a vízben.
A hatóságok nyolc óra tájban végezték el a helyszínelést, az öngyilkosságot elkövető személy zsebében kulcsokon és cigarettán kívül egyéb, a személyazonosságára utaló tárgyat vagy dokumentumokat nem találtak.

ADÁN BÉKÉS ISZOGATÁS GYILKOSSÁGGAL FEJEZŐDÖTT

Péntekről szombatra virradó éjszaka, a rendőrök hajnali egy óra körül Adán a Vuk Karadžić utcai többemeletes lakóépületében, a saját lakásában bukkantak rá Adankó József, 58 éves helybéli lakos holttestére. A gyanú szerint a férfit agyonverték, s a feltételezett elkövetőket V. Lászlót (30) és B. Ottót (31) őrizetbe is vette a rendőrség.
Nem hivatalos információink szerint péntek este a gyanúsítottak együtt iszogattak az áldozattal, valamin azonban összeszólalkoztak és a békés italozás veszekedéssé fajult. A hangzavarra a szomszédok értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök azonban már későn jöttek, addigra Adankó már nem élt. A férfit minden jel szerint egy tompa tárggyal ütlegelték, majd halálra rugdosták.