2024. április 25., csütörtök

Tiltakozás a nagybecskereki városháza előtt

Keddtől a nagybecskereki polgárok előtt zárva lesz a városháza főbejárata, attól kezdve csak a Népfront utcai bejáraton lehet majd bejutni a szolgáltató központba. Azok pedig, akiknek a városháza más irodáiba lesz elintéznivalója, „vendégstátust” kapnak, őket a hivatali személyek igazítják útba. A város közigazgatása szerint az effajta ügyintézés már megszokott az állami intézményekben, a tartományi közigazgatásban és egyes önkormányzatokban is.

A főbejárat ezentúl csak a tisztségviselőké lesz (Fotó: Kecskés István)

A főbejárat ezentúl csak a tisztségviselőké lesz (Fotó: Kecskés István)

Nem tudni, hogy a polgárok hogyan fogadják majd az intézkedést, de az ellenzékben levő VSZL és DP máris elítéli az intézkedést. Pénteken a ligások a városháza előtt fejezték ki nemtetszésüket. Jelen volt a demokraták képviselője is.

Dragan Nedeljkov, a VSZL városi bizottságának alelnöke, a vkt képviselője szerint csaknem kétszáz év után először történik majd meg, hogy a nagybecskereki polgárok nem mehetnek be a városházára a főbejáraton. Emlékeztetett a hatalmi koalíció képviselőinek korábbi ígéretére, hogy irodáik mindig nyitva lesznek a polgárok előtt. Ezt viszont immár csak a kivételezettekre vonatkoztatható, elsősorban a haladók és szocialisták tisztségviselőire. Mint mondja, a ligások tudják, hogy ez miért történik (azért, hogy a polgárok ne láthassák meg, hogy a jelenlegi hatalom hány pártkádert vett fel), csak nem tudni, a gyakorlatban hogyan valósul majd ez meg. Lesz-e elég hivatali személy az ügyfelek útbaigazításához, vagy netán újabbakat kell majd felvenni erre a feladatra, esetleg a turistacsoportok vezetésekor alkalmazott eljárást vezetnek be? Szerinte azok lesznek a legnagyobb gondban, akinek egyszerre két-három irodába lesz elintéznivalója.