2024. április 25., csütörtök

A lajkások javára zenélnek

Szombat este a zentai Mojo klubban jótékonysági koncert lesz, amelynek bevételét a város területén elcsatangolt, illetve lelkiismeretlen gazdájuk által kicsapott kutyákat és macskákat gondozó Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesületének javára fordítja a szórakozóhely tulajdonosa.

Az este 10 órakor kezdődő koncerten az óbecsei Fingerbang zenekar garantálja a kiváló szórakozást. A jótékonysági akcióhoz Vörös Attila, a Tisza-kedvelők Egyesületének elnöke is csatlakozott, aki egy olyan képet ajánlott fel árverezésre, melyet a szervezet által múlt nyáron megrendezett képzőművészeti telepen Péter László magyarországi képzőművész alkotott.

A Lajka tavaly tavasszal alakult meg, és a nyár elején kezdte meg a tevékenységét. Lelkes aktivistái az utcán kóborló állatokat vették gondozásba, mivel Zenta községben nincsen menhely. A kicsapott állatokat ideiglenesen az egyesület vállalkozó kedvű tagjainál meg a szervezet szimpatizánsainál helyezik el. Etetik őket, és ha szükséges, egészségügyi ellátásban is részesítik őket. Mindazokat a kutyákat, amelyeket sikerül örökbe adniuk, a lehetőségeikhez képest chippel látják el, veszettség ellen is beoltatják, a kutyakölykök számára pedig az első kombinált oltást is biztosítják.

Megalakulásuk óta 104 kóbor kutyust és macskát adtak örökbe, de ennél sokkal többet láttak el. Jelenleg mintegy húsz, különböző fajtájú és korú kutyusról meg egy cicáról gondoskodnak, de nagyon kellene nekik egy menhely.