2024. április 16., kedd

Zomborban négyen kapnak városnapi oklevelet

Február 17., Zombor város napja alkalmából néhány esztendeje a helyi önkormányzat különleges elismerésként Zombor Város Oklevelével tünteti ki azt a személyt, aki az előző esztendőben különösen sokat tett a város hírneve és népszerűsítése érdekében. Idén viszont az illetékes bizottság fölterjesztésére és a városi tanács döntése értelmében négy magánszemély részesül ebben az elismerésben: Saša Torlaković színművész, valamint Katarina Krpež, Kristina Liščević és Svetlana Ognjenović ezüstérmes válogatott kézilabdázók.

Saša Torlaković, a zombori Népszínház művésze, az elmúlt évben több előadás keretében összesen hét rangos színészi díjat szerzett, a Varázsló című darabban nyújtott alakításáért a legjobb férfi színésznek kiáltotta ki a zsűri Požarevacon, Nagykikindán, Tivatban, Brčkoban, az ott rendezett fesztiválokon, Jagodinán vígjátékban díjazták, végül a zombori Népszínház is neki ítélte évi díját a 2013-as esztendőre.

A kézilabdázókat a városi Sportszövetség terjesztette föl a kitüntetésre. Az indoklásban fölhozzák, hogy Katarina Krpež, Kristina Liščević és Svetlana Ognjenović Zomborban kezdte sportkarrierét, s „noha jelenleg más klubokban játszanak, de csúcsteljesítményük, a világbajnokságon elért ezüstérem Zombor város pecsétjét is magán viseli, az ezüstérem kiharcolásáért megérdemlik saját városuk elismerését”.

Az elismerésre egyébként összesen tíz javaslat érkezett az illetékes bizottsághoz.

Zombor Város Okleveleit február 17-én adják át a városi képviselő-testület díszülésén.