2024. március 28., csütörtök
ÚJVIDÉK

Szórakozóhelyeket ellenőriztek a rendőrök

Az újvidéki rendőrség dolgozói szerdán este fokozott intenzitással ellenőrizték azokat a szórakozóhelyeket, amelyeken gyakoriak a különböző incidensek, mindenekelőtt az erőszakos viselkedéssel párosuló szabálysértések és bűncselekmények. Tavaly június óta most szerveztek 14. alkalommal rendőrségi razziát, a bűnügyi rendőrség dolgozóin kívül részt vettek benne közlekedési rendőrök és a készenléti rendőrség tagjai is.

Tetten értek két kiskorút, akik a Njegoš utcában késsel megfenyegettek egy 14 éves fiút, és elvették mobiltelefonját. Bevitték őket a rendőrállomásra, és rablás miatt bűnvádi feljelentést tettek ellenük. Az egyik kocsmában egy 18 éves fiúnál pisztolyt találtak, a tárban két golyó volt – engedély nélküli fegyverbirtoklás- és hordás miatt indul ellene eljárás. Hét újvidéki, veterniki és futaki illetőségű személytől drogokat koboztak el, marihuánát, amfetamint és különböző tiltott tablettát. Közülük egy 17 éves fiú ellen drogkereskedelemnek minősülő bűncselekmény miatt tettek bűnvádi feljelentést, a többieket engedély nélküli drogbirtoklás miatt vonják felelősségre.

Az akció során megakadályoztak két lopást, az elkövetők akkumulátorokat akartak kivenni leparkolt autókból. Elfogtak négy, rablással gyanúsított személyt. A szórakozóhelyeken elkoboztak 5 kést, egy boxert, két baseballütőt, akinek tulajdonosai ellen a fegyverekről szóló törvénnyel összhangban indítanak szabálysértési eljárást. Összesen 600 személyt igazoltattak, közülük 39-et kísértek be az őrsre.