2024. április 25., csütörtök

Egyszer majd olcsóbb és gyorsabb lesz az ügyintézés

Óbecse is részt vesz az üzleti környezet fejlesztését szolgáló projektumban

Az üzleti környezet fejlesztése helyi szinten szabályozási reformokkal – ez a megnevezése annak a projektumnak, amelyben Kevevára, Tutin, Vlasotince és Ćuprija mellett részt vesz Óbecse is. Ez ennek a projektumnak a második része, korábban Magyarkanizsa, Knjaževac, Vladičin Han, Bajina Bašta és Ivanjica kapcsolódott be a megvalósításba. A tíz községben szerzett tapasztalatok alapján fogják a projektumot kiterjeszteni az egész ország területére.

Óbecse bekapcsolódásáról tartott megbeszélést Vuk Radojević polgármester, valamint Darko Drndić projektmenedzser és Miloš Stanojčić projektkonzultáns. A projektum olyan területeket ölel fel, amelyek a lakosság számára összetettek és bonyolultak, az illetékek és projektköltségek pedig igen magasak, ilyen területek például a városrendezés, a helyi adóadminisztráció, a tulajdonjogi viszonyok vagy a környezetvédelem.

A projektum keretében külföldi adományozók és a regionális fejlődési és helyi önkormányzati minisztérium közreműködésével arra keresik a választ: milyen munkafolyamatokra van szükség ezeken a területeken egy teljes körű eljárás lefolytatásához. Mivel az illetékfizetés és a hivatali procedúrák eltérőek a községekben, a cél az, hogy a projektum segítségével egységes adminisztrációs eljárások alakuljanak ki egész Szerbiában. Ha ez sikerülne, az ügyintézés egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb is lenne.