2024. április 24., szerda

Mihajlović és Vidić is az Interbe tart?

Olaszországi lapértesülések szerint Siniša Mihajlović, a Sampdoria jelenlegi és a szerb válogatott korábbi edzője az egyik legnagyobb esélyes arra, hogy nyártól átvegye az Inter irányítását, illetve az is napvilágot látott, hogy Nemanja Vidić, a Manchester United csapatkapitánya szintén nyártól a milánói klub játékosa lehet.

A Tuttosport szerint Walter Mazzari, a milánói klub jelenlegi trénere a vezetőség támogatása ellenére távozik nyáron a kispadról, Franck de Boer és Leonardo mellett Mihajlović a jelölt a megüresedő posztra. Az egykori szabadrúgás-specialista többször is hangoztatta, hogy egyszer majd szeretne az Inter edzője lenni, elvégre játékosként két sikeres idényt töltött a klubnál, majd Roberto Mancini segítőjeként is ténykedett – komolyak az esélyei, ugyanis kiváló kapcsolatban maradt a klub tiszteletbeli elnökével, Massimo Morattival.

A Mediaset úgy értesült, hogy időközben Nemanja Vidić szóban megegyezett a milánói együttessel, és nyártól őket erősíti majd. Az olasz weboldal szerint a Manchester United csapatkapitánya elégedetlen klubja viszonyulásával, amelybe 2006 januárjában érkezett a Szpartak Moszkvából. A szerb futballista szerződése júniusban jár le a Vörös Ördögöknél, és abban reménykedett, hogy a klub felkínálja neki a szerződéshosszabbítást. De David Moyes és a United vezetősége még nem nyitottak irányába ez ügyben, ami a médiumok szerint felbőszítette Vidićet. Éppen ezért kezdett egyezkedésbe az Interrel, amelybe egyes információk szerint akkor szerződik át, ha a klub odaér az idény végéig a BL-szereplést érő pozíciók valamelyikére.

Milan Jovanović befejezte?

A szerb válogatott csatár, Milan Jovanović belga sajtóértesülések közel áll ahhoz, hogy bejelentse visszavonulását. A támadó múlt nyár óta klub nélküli, amióta lejárt a szerződése az Anderlechtnél. Profi pályafutását az újvidéki Vojvodinában kezdte, játszott a Sahtar Donyeckben, a Lokomotiv Moszkvában, a Standard Liège-ben, az Anderlechtben és a Liverpoolban is.

Áprilisban leszek 33 éves. Mindent megtapasztaltam, amit a futballban lehet, és hogy őszinte legyek, a versengés nem hiányzik, fejben már nem vagyok futballista. Mindennap edzek Újvidéken, a Vojvodinában, kaptam is vagy tíz ajánlatot, de nem voltak eléggé érdekfeszítőek” – idézik a belga médiumok Jovanović szavait.