2024. április 24., szerda
BIRKÓZÁS

Elmaradt az első bajnoki torna

A szerbiai kadét birkózók számára szombaton Szabadkán volt kiírva az első bajnoki torna az idén, de aznap reggel Milorad Dokmanac, a szerbiai szövetség főtitkára értesítette a csapatokat, hogy az ítéletidő miatt lefújták a tornát, s annak megtartása a versenynaptártól függ majd. A kadétok egyébként a közelmúltban az eszményi feltételeket nyújtó ópázovai sportközpontban edzőtáborozhattak, s az edzéseket többek között Zörgő László, a Zenta vezetőedzője irányította, aki megelégedéssel szólt a látottakról, szerinte két-három fiatal egész magas színvonalat mutatott:

Zörgő László a legjobb zentai kadétokkal (Fotó: Gergely József)

Zörgő László a legjobb zentai kadétokkal (Fotó: Gergely József)

– Egyedül a feltételek „nem tetszettek”. A labdarúgóknak kiépített komplexum minden igényt kielégít, nekünk azonban annyiban nem felelt meg, hogy svédasztal volt, s a fiúk bizony felszedtek néhány fölösleges kilót!

Az ópázovai edzőtáborban részt vett fiatalok: Slejher Tamás, Bózsó Tamás, Nagy Szebasztián, Dejan Petrović (Potisje), Fekete Erik, Polgár Ákos (Zenta), Dudás Róbert, Jankovics Emil, Csikós Róbert (Spartacus), Kolompár Szebasztián (Hercules), Božidar Baltić, Damjan Đorđević, Aleksa Erski (belgrádi Partizan), Dalibor Karamarković (tamáslakai Partizan), Csábi Valentin (Proleter), Žarko Dickov (belgrádi Radnički), Stefan Liščević (zombori Radnički).

Közülük a legjobbakra idén sűrű program vár, hiszen májusban lesz számukra az Európa-bajnokság Bulgáriában, ugyanitt tartják meg a fiatalok olimpiájának selejtezőjét, júliusban Szlovákiában lesz a világbajnokság, augusztusban pedig Kínában az említett fiatalok olimpiája.

Zörgő egyébként január 25-én egy kicsi, de erős észak-bácskai csapattal Kaposváron járt, ahol ötödik alkalommal rendezték meg a nemzetközi Intersport-kupát, amely a magyaroknak egyben kötöttfogású rangsorverseny volt, tehát szomszédaink legjobbjai léptek szőnyegre, a mieinkkel, illetve a szlovák és a cseh versenyzőkkel együtt.

– Ezen a versenyen három bronzérmet szereztünk, méghozzá Kolompár Szebasztián, Fekete Erik és Almási Bence révén. A versenyre elvittük még Zörgő Ivánt, aki az 5. helyen végzett, valamint Nagy Dánielt és Polgár Ákost. Ami pedig a most lefújt szabadkai versenyt illeti, mi készen álltunk a megmérettetésre. A fiúk lefogyasztottak, így három gépkocsival indultunk útnak. Szerencsére még Zentán voltunk, amikor szóltak, hogy elmarad a torna – mesélte Zörgő.