2024. április 26., péntek

Hét éve ölték meg Momir Lazić ügyvédet

Goran Lazić a bátyja meggyilkolása és a nyomozás körülményeiről nyilatkozott

A Magyar Szó Hétvége mellékletében foglalkoztunk az elmúlt években a Tisza mentén történt felderítetlen gyilkosságokkal, köztük a hét évvel ezelőtt, 2007. február 1-jén meggyilkolt zentai ügyvéd, Momir Lazić esetével is. A nagykikindai rendőrparancsnokság osztályvezetője, Dragan Jović a megoldatlan gyilkosságokkal kapcsolatban röviden csak annyit mondott, hogy minden felderítetlen bűncselekményen tovább dolgoznak, és hogy legtovább a zentai ügyvédgyilkosság körülményeinek a felderítésében jutottak.

A rendőrségi vezető nyilatkozatára reagálva a meggyilkolt Momir Lazić ügyvéd orvos öccse, dr. Goran Lazić tegnap sajtótájékoztatót tartott, amelyen az újságíróknak kifejtette meglátásait és véleményét a rendőrségi nyomozás eredménytelenségéről. Szólt a nyomozás általa ismert részleteiről, a gyilkosság körülményeiről és az utána lezajlott eseményekről, amelyek nagymértékben kihatottak arra, hogy a rendőrség és az ügyészség mind a mai napig képtelenek elfogni és bíróság elé állítani a közismert ügyvéd likvidálásának kitervelőjét és végrehajtóját.

Lapunk hétvégi számában részletesen is beszámolunk Goran Lazićnak a bátyja meggyilkolásával és a nyomozással kapcsolatos észrevételeiről, kifogásairól és az igazság kiderítéséért folytatott küzdeleméről.