2024. április 25., csütörtök

Jojić a dortmundi Borussiában

Bombaként robbant a hír, hogy Miloš Jojić, a belgrádi Partizan egyik legjobbja otthagyta klubja edzőtáborát, és orvosi vizsgálatokra ment, nem is akárhová: a Borussia Dortmundhoz.

A vizsgálatokon megfelelt, a német klub a hírek szerint meg is vásárolta, a kivásárlási összeget 1,9 és 3 millió euró közötti összegre taksálják. A 21 éves Jojić a jelenleg sérült Neven Subotić után a dortmundiak második szerb játékosa.

Habár a Partizan vezetői minden évben megígérik, hogy most már nem adnak el fiatal játékost, hanem a jövő csapatát építik, ismét nem tudták visszafogni magukat, elfogadták az ajánlatot, a 2013 júniusa és szeptembere között eladott Lazar Marković (Benfica, 7 millió euró), Ivan Ivanov (Basel, 1,5 millió), Aleksandar Mitrović (Anderlecht, 5 millió), Marko Šćepović (Olympiakosz, 3 millió) után Jojić az ötödik tehetség, akit az utóbbi bő fél évben tett pénzzé a fekete-fehér klub. Ráadásul a 19 éves középpályásért, Nikola Ninkovićért is komolyan érdeklődik és a hírek szerint másfél millió eurós ajánlatot is tett a török Gençlerbirliği, amelyben Duško Tošić, Radosav Petrović, Nemanja Tomić és Milan Smiljanić után ő lenne az ötödik szerb labdarúgó.