2024. április 20., szombat

Drulović lesz a dzsóker?

Amíg Szerbia arra vár, hogy kiderüljön, Tomislav Karadžić marad-e a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) élén, és hogy ki irányítja majd a jövőben a szerbiai labdarúgó-válogatottat, addig sem maradnak hírek nélkül a sportkedvelők: a hírek szerint Ljubinko Drulović lesz majd a dzsóker, aki ideiglenesen leül majd a válogatott kispadjára, és a szövetség igen szép profitra tehet szert az amerikai turnéból.

Azzal, hogy sem a 2012-es Európa-bajnokságra, sem a 2014-es világbajnokságra nem jutott ki, az FSS több millió eurós bevételtől esett el, ennek ellenére úgy tűnik, mégis sikerül a szervezetnek bevételre szert tennie a következő időszakban.

Szerbia június 4-én São Paulóban vagy Rióban a vb-re készülő Brazília ellen játszik felkészülési mérkőzést, a tervek szerint még két találkozón pályára lép majd a szerb válogatott, s a Politika napilap értesülései szerint az FSS ennek a turnénak köszönhetően 900 ezer dolláros bevételre tehet szert. Ennek a feltétele, hogy május 26-án és 31-én New Yorkban és Chicagóban is pályára lépjen.

Szerbia a házigazda ellen Horvátországot „utánozza” majd, mivel a brazilok a horvátokkal találkoznak a vb nyitómérkőzésén. Mivel az exjugoszláv köztársaságok közül Bosznia-Hercegovina is kijutott a világbajnokságra, így szinte biztos, hogy Szerbiának lesz még felkérése a torna kezdete előtt, mivel több válogatottnak is jól jönne egy, a horváthoz és a bosnyákhoz hasonló mentalitású játékosokból álló együttes elleni főpróba.

Szerbia március 5-én Dublinban Írországgal találkozik, amellyel 2012 augusztusában, szintén felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott. Míg a szerb sajtó egyre többet foglalkozik Siniša Mihajlović visszatérésével a szerb válogatott szövetségi kapitányi posztjára, a Politika szerint Ljubinko Drulović ül majd a válogatott kispadján a dublini mérkőzésen. Ez nem lenne meglepetés, hiszen Drulović vezetésével tavaly az utánpótlás-válogatott megnyerte a litvániai Európa-bajnokságot.