2024. március 29., péntek

Hozzájárulás a népkonyhai ellátáshoz

A kishegyesi disznótoros napról fennmaradt töltelékből kolbászos paprikást kaptak a népkonyha felhasználói

A múlt hétvégén Kishegyesen megtartott disznótoros nap alkalmával is elhangzott, hogy a csapatok megvendégelése után fennmaradó tölteléket a helyi közösség, a rendezvény szervezője jótékonysági célokra szánja, és a népkonyhának ajánlja fel. A felajánlás értelmében a helyi közösség szervezésében a tűzoltóotthonban Bíró Ákos szakácsmester ötvenegy család számára 84 adag kolbászos paprikást készített, az ételt a Vöröskereszt aktivistái osztották ki a népkonyha helyi felhasználói között.

– A disznótoros nap megszervezésekor már megszületett a kezdeményezés, hogy a fennmaradó élelmiszert humanitárius célra ajánljuk fel, és az volt a legkézenfekvőbb, hogy a Vöröskereszt által szervezett népkonyhának adjuk, vagyis rájuk bízzuk az élelem elosztását. Azt hiszem, úgy helyes, hogy az ünnepségen készültek minél több helybelihez eljussanak, s az emberek érezzék a helyi közösség segítő szándékát ebben a formában is – mondta Ifj. Juhász Bálint, a helyi közösség tanácsának elnöke.

A népkonyha felhasználóinak nevében  Sípos Etelka, a Vöröskereszt titkára köszönte meg az ajándékot, kiemelve, hogy a helyi közösség ezzel a cselekedetével követendő példát állított más rendezvények szervezői számára is.