2024. április 19., péntek
SZABADKA

Döntetlen az első meccsen

A Spartacus labdarúgói a tavaszi rajtra való felkészülés keretében egy hetet Zlatiboron töltöttek, majd szombaton székhelyüket a montenegrói Budvára tették át. Vasárnap lejátszották első barátságos mérkőzésüket, melyen gólnélküli döntetlent értek el a podgoricai Budućnost ellen. A felkészülés során a cetinjei Lovćennel, a kotori Bokeljjal, a bari Mornarral, a nikšići Čelikkel és a Grbalj csapatával is megmérkőznek a Kék Galambok. A csapatot eddig három játékos hagyta el: a második számú kapus, Milan Jovanić az újvidéki Vojvodinába, Marko Vidović a moldovai Sheriff Tiraspolba, Siniša Stevanović pedig a Novi Pazar csapatába igazolt.

A Spartacus Vojput kézilabdázói megnyerték a belgrádi Dragan Ranković emlékversenyt. Az elődöntőben a szabadkai együttes 35:26-ra verte a kátyi Jugović csapatát, a döntőben pedig 29:28 arányban felülmúlták a belgrádi Partizan gárdáját. A harmadik helyért vívott mérkőzésen a Jugović 30:29 arányú győzelmet aratott a kostoláci Rudar ellen.

A Spartacus ökölvívói 14:6-os vereséget szenvedtek Budapesten, a KSI otthonában a BoxingOne liga újabb fordulójában. A szabadkaiak közül Szabó Flórián, Denis Memetović

és Vanja Bačić arattak győzelmet, míg Aleksa Gligorić, Nenad Dimitrijević, Milan Osadkovski, Nikola Zbućnović, Ivan Popović és Goran Despotović vereséget szenvedtek. A Spartacus a következő fordulóban március elsején Debrecenben vendégszerepel.

Hazai pályán szenvedtek vereséget a Spartacus kosárlabdázónői, miután az I. liga 16. fordulójában 81:71 arányban alulmaradtak a Stara Pazova csapatával szemben. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, amit az ópazovaiak tizenkét ponttal nyertek. A Spartacus legjobbja a 32 pontos Knežević volt, Vida 8 pontot ért el, míg a vendégek soraiból Nikolić 37 pontot szórt a hazai kosárba. A mezőnyt a belgrádi Radivoj Korać vezeti, a szabadkaiak a 11. helyen állnak. Javításra szombaton lesz újabb lehetőség, amikor a 6. helyezett Kragujevac látogat Szabadkára.

Két érmet nyertek a Spartacus atlétái az újvidéki nemzetközi versenyen, melyen a különböző korosztályokban 494 boszniai, horvátországi és szerbiai atléta vett részt. A pionírok 60 méteres távján, a Spartacus atlétája, Bojana Savanov szerezte meg az első helyet. A fiatalabb szeniorok mezőnyében Luna Vodana Jovićés Jovana Ilićis döntőbe jutott, s utóbbi egyéni csúccsal a 2. helyen ért célba. A szabadkai atléták a budapesti nemzetközi atlétikai viadalra készülnek, majd az újvidéki fedettpályás országos bajnokság következik, melyet február 15-én és 22-én tartanak.

Az országos jégkorong bajnokság újabb fordulójában a Spartacus csapata hazai jégen, 8:1-es vereséget szenvedett a belgrádi Partizan csapatától. Az egyetlen szabadkai gól a harmadik harmadban esett, amikor Karl Vitmer talált a fekete-fehérek kapujába. Az országos bajnok legeredményesebb játékosa a hat gólos Marko Kovačević volt.

Szombaton a szabadkai Kisstadionban 12 csapat részvételével negyedik alkalommal tartották meg a Spartans 2014 elnevezésű nemzetközi jégkorongtornát a 8 és 10 éves jégkorongozók számára. A tornát, melyet végig hóesésben tartottak, Vjekoslav Ostrogonac, a szabadkai Városi Tanács sporttal megbízott tanácsnoka és Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója nyitották meg. A csapatok (szegedi Tisza Volán, szarajevói Stari Grad, belgrádi Crvena zvezda, újvidéki NS Stars és a szabadkai Spartacus és szülőkből álló SU parents) kiváló mérkőzéseket vívtak, ahol nem is az eredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy a gyerekek hódolhattak kedvenc sportáguknak. A tornát követően a Spartacus és a Szarajevó 12 évesekből álló csapatai mérkőztek meg, melyet a szabadkaiak 7:1-re nyertek meg. A két csapat péntek este is összemérte tudását, melyen akkora hazaiak 4:0 arányban diadalmaskodtak.