2024. április 25., csütörtök

Kifosztották a zombori szociális központot

Vasárnapra virradóra eddig ismeretlen tettesek betörtek a zombori szociális központba, és elvittek hét számítógépet. A központ ezeken a komputereken tárolta a családokra és gyerekekre vonatkozó adatbázisait is.

A rablást vasárnap reggel észlelték. Az elkövetők a központ épületének második emeletén az összes irodát föltörték, ezekből tulajdonították el a számítógépeket. Az épület többi része nem érdekelte őket, amiből a központban arra következtetnek, hogy az elkövetők közül valaki nagyon alapos terepismerettel rendelkezett, meglehet, hogy a központ szolgáltatásainak felhasználói közé tartozik. A betörők a szomszédos udvar felől jutottak be az épületbe, vagyis kitervelték akciójukat.

– Igaz, hogy az utóbbi években volt néhány komolyabb esetünk, de ilyesmire nem számítottunk. Az intézményünk szegény, és rövid időn belül megduplázódtak a munkafeladataink. Egyszerűen nem volt módunkban riasztórendszert vásárolni, sem biztonsági őröket alkalmazni – mondta az eset kapcsán a SOinfo.org hírportálnak nyilatkozó Silvija Kranjc igazgatónő.