2024. április 25., csütörtök

Befektetés a község jövőjébe

Iskolákat támogat a zentai cukorgyár

A zentai November 11. Általános Iskolában öt osztály tanulói a zentai cukorgyár anyagi támogatásának köszönhetően felújított tantermekben, új padokban ülve tanulhatnak. Az olasz tulajdonban lévő vállalat egy, a rendezvények kihangosításához elengedhetetlen felszerelést is adományozott az iskolának, a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály-iskolának pedig vadonatúj kazán megvásárlását finanszírozta.

Fotó: Horváth Zsolt

Az iskola alsós diákjai rövid kulturális műsorral köszönték meg a cukorgyár adományát (Fotó: Horváth Zsolt)

Deák Teodóra, a cukorgyár igazgatója a donáció kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a vállalat vezetősége az év végén döntött úgy, hogy pénzbeli támogatást nyújt a zentai oktatási intézményeknek, s így a projektum első részében a tantermek felújítását és a hangosító felszerelés beszerzését finanszírozták, a program folytatásában pedig a Zentai Gimnázium épületében működő három középiskola tanulói által használt tornaterem és öltöző felújítását szándékozzák anyagi támogatásban részesíteni.

Azért döntöttek a zentai iskolák támogatása mellett, mivel kulcsfontosságúnak tartják a fiatalok oktatását. A vállalat egyébként mintegy 40 ezer eurós donációt irányzott elő az oktatási intézmények támogatására. Az igazgatónő kiemelte, hogy a támogatásuk egyben befektetés a község jövőjébe.

A zentai cukorgyár egyébként az elmúlt esztendőkben is nagyban hozzájárult a község fejlődéséhez. Ceglédi Rudolf polgármester emlékeztetett arra, hogy az olasz vállalat támogatásával egy évvel ezelőtt egy modern ultrahangkészüléket vásároltak a Zentai Közkórház gyermekosztályának.

A sajtótájékoztató után a vállalat és az önkormányzat képviselői megtekintették a felújított tantermeket, majd ellátogattak a felsőhegyi iskolába is.