2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Nem egy világbajnokság, de mindenkinek hasznos

A szabadkai Spartacus, a zombori Polet, a Zenta, a Mohács és a Baja tornasorozata a harmadik állomásához ért

A szabadkai Spartacus, a zombori Polet, valamint a magyarországi Mohács és Baja már évek óta téli tornasorozatban mérkőznek meg egymással, amihez idén a Zenta is csatlakozott. A téli tornával kapcsolatban nem kell mindjárt világszínvonalra gondolni, de mindenki számára hasznos mérkőzések ezek, hiszen a szabadkai bonyodalmak után a Spartacus kénytelen újrarendezni a sorait, a zomboriak a hagyomány ellenére évek óta nem képesek ütőképes gárdát összekovácsolni, a mohácsiak és a bajaiak pedig még csak mostanában ismerkednek ezzel a sportággal. A felsoroltak közül a Zenta kilóg, hiszen folyamatosan ligában játszik, kellő az utánpótlás, s különböző intervallumokban akár I. B ligás csapata is van, de nincs hozzá medencéje, így a feljebbjutás egyelőre csak szép álom. Az a gond a Tisza partján, hogy a fiúk csak a II. ligában játszanak, ami nyári liga, így az elmúlt években szinte az egész telet „átaludták”, azaz alig jártak edzésre a fiatalok, mert nem volt meg a kellő motiváció. Egy akármilyen meccs is többet ér egy heti edzésnél, s ezek jótékony hatását érzi most Tóth László zentai edző, aki csapatával belevágott ezekbe a minitornákba, ahol gárdája veretlen, és színvonalával toronymagasan az élen áll, de ez a versenysorozat nem a végső eredményről szól, hanem arról, hogy mindenki hasznosan töltse el a zimankós időszakot.

Ezen a télen a játékosok már megjárták Mohácsot és Baját, ahol elmondásuk szerint nagyszerű medence van, de az ottani csapat még jóindulattal sem nevezhető másként, mint műkedvelő. A harmadik vendéglátó szombaton Zenta volt, de sajnos nem otthon fogadhatták a vendégeket, hanem Szabadkán, a ballonnal befedett kiserdei medencében, ahol összesen öt mérkőzést tartottak meg, s itt is a zentaiak bizonyultak a legjobbnak, bár Tóth edző a legfiatalabbaknak és a legtapasztalatlanabbaknak is lehetőséget adott. A fiúk előbb Mohácsot győzték le 23:10 arányban, a gólzsák szerepét pedig Szabó Szebasztián vállalta, aki nyolc alkalommal talált be. A Baja ellen még jobban visszavettek, így a gárda egyik legtapasztaltabbja, Baricsek Róbert vitte a prímet 4 góllal. A Spartacus is megnyerte mindkét meccsét, az „alsóházi rangadón” pedig a Polet nyert a Mohács ellen.

Eredmények: Spartacus–Polet 17:5, Zenta–Mohács 23:10 (a zentai gólszerzők: Szabó 8, Hevér és Boros 4-4, Baricsek 2, Józsa Sz., Jósza D., Tóth, Molnár és Bakos 1-1), Spartacus–Baja 13:8, Polet–Mohács 12:9, Zenta–Baja 17:3 (A zentai gólszerzők: Baricsek 4, Tóth 3 és Józsa D. 3-3, Szabó és Híres 2-2, Boros, Hevér és Molnár 1-1).

A következő találkozó Zomborban lesz, az időpontot még nem határozták meg pontosan.