2024. április 25., csütörtök
A PACSÉRI ISKOLÁBAN

Felújítják a tornatermet

A múlt évben kisebb-nagyobb darabokban potyogni kezdett a malter a pacséri iskola tornaterméről, ami igen komoly balesetet is okozhatott volna, ezért az iskola vezetősége kereste a lehetőségét annak, hogy anyagi eszközöket biztosítson a község legrégebbi iskolai tornatermének felújításához.

– Sikeres volt a pályázatunk a tartományi sport és ifjúsági titkárságnál,  összesen 896 000 dinárt kaptunk, és ebből az összegből, illetve egy kevés önrészből sikerült ezt a munkát elvégezni. A régi mennyezetet el kellett távolítani, majd lambériával fedtük be, ezt tartottuk hosszan tartó megoldásnak – mondta el Méhészkei Kis Gizella, a pacséri Moša Pijade Általános Iskola igazgatónője, aki azt is hangsúlyozta, hogy a pacséri helyi közösség látva a helyzetet az iskola segítségére sietett, és a megkopott tornaterem további felújításának költségeit magukra vállalták. Ily módon, új ledlámpák kerültek a régiek helyére, az egész tornatermet újra meszelték, a radiátorokat is átfestették, a faburkolatot, a fából készült tornaszereket szintén, tehát, amennyire csak lehet, megszépítették a tornatermet. A munka legnagyobb részét a téli szünidőben végezték el, és a napokban ismét birtokba vehetik majd a diákok a frissen festett tornatermet.
Egy kis üröm az örömben, hogy a terem végére tervezett szőnyegre egyelőre nincs meg a pénz, illetve, hogy nincsenek használható tornaszőnyegeik sem, és ez a következő feladat, hogy ezt is biztosítsák a testnevelés-órákhoz, illetve, hogy a következő lépésben a nyílászárók cseréjére is találjanak eszközöket, hiszen ezzel nagyon sok energiát tudnának megtakarítani.