2024. április 20., szombat

Tizennégy évesen vállalatvezető

A Los Angeles-i Daniel Singer csak 14 éves és már egy kisebb technológiai birodalomnak a vezetője.

Singeré az első, jelenleg nagyon népszerű internetoldal, a YouTell, amelyet két évvel ezelőtt indított. Saját ötlete alapján készült, viszont szülei is besegítettek a vállalat felfuttatásába. Az utóbbi időben 200 ezer dollárt fektettek bele ebbe a kezdeményezésbe, amely a brazil ArpexCapital applikációk fejlesztésével szeretné felvirágoztatni a vállalkozást. Két szabadalma, hat munkása és több mint 3 millió felhasználója van ennek a szolgáltatásnak.

Ez a program ma nagyon népszerű a Facebook felhasználói számára, mert lehetővé teszi az anonim kommunikációt. Ez fontos a rejtőzködni szerető Facebook-felhasználóknak, akik így elmondhatnak, illetve bevallhatnak akármit, ami a szívüket nyomja, úgy, hogy a címzett nem tudja ki a feladó, csak azt, hogy valamelyik baráttól érkezett a levél. A YouTell szlogenje: „Legjobb ismerőseink őszinteségét kísértjük.”

Mivel ez egy anonim levelezőoldal, ezért teret nyújthat az interneten keresztül történő zaklatásnak. Viszont Singer hisz abban, hogy ez nem történik meg.

Singer fiatal vállalata hat munkást foglalkoztat, beleértve a PR-ügynökséget. Daniel és apja még szeretnének alkalmazni két állandó és két részmunkaidős foglalkoztatottat.