2024. április 25., csütörtök

Mišković elégedetlen

A Delta Holding tulajdonosának védőügyvédjei indítványozni fogják a büntetőeljárás felfüggesztését

A Szervezett Bűnözéssel Foglalkozó Bíróság pénteken elutasította a magánosított útépítő vállalatokban elkövetett visszaélésekkel vádolt Miroslav Mišković kérelmét, hogy tartósan visszakaphassa útlevelét. A bíróság a vádlott vonatkozásában elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat sem helyezte hatályon kívül. A szóban forgó indítványok indoklásában a védőügyvédek azzal érveltek, hogy a 12 millió euró óvadék, amelyet Mišković tavaly nyáron fizetett ki, elegendő biztosíték arra, hogy a vádlott a jövőben is eleget tesz a bírósági idézéseknek.

Az illetékes bírói tanács elnöke azzal indokolta az indítványt elutasító döntést, hogy Mišković, a Delta Holding tulajdonosa ellen túlságosan komoly vádak miatt folyik büntetőeljárás.

– Mivel Miroslav Mišković hosszabb időt töltött előzetes letartóztatásban, nehézzé vált a kommunikáció a vádlott és üzleti partnerei között. Ezért a bíróság tavaly decemberben jóváhagyta a vádlott útlevelének a kiadását, és így elutazhatott Londonba. Öntől nincs megvonva a munkához való jog, nyugodtan végezheti munkaügyi feladatait itthon és külföldön, de önnek ez a joga korlátozott – indokolta a döntést a bírói tanács elnöke.

Mišković bejelentette, hogy védőügyvédjei az ellene folytatott eljárás felfüggesztését fogják kérni.

A Delta Holding tulajdonosát és még tíz személyt azzal vádolnak, hogy 16,95 milliárd dinárral megkárosították a magánosított útkarbantartó vállalatokat, az államkasszát pedig 427 millió dinárral rövidítették meg.