2024. április 19., péntek

Jó helyre került a vérnyomásmérő

A szerencsére gyakran mondják, hogy vak és forgandó, most azonban mintha tudatosan döntött volna, a kishegyesi Gogolák család esetében ugyanis a legjobb helyre került a Gyógykalauz nyereményjátékának az ajándéka, a vérnyomásmérő készülék.

– Nagyon megörültem, amikor az ismerőseimtől meghallottam, hogy én nyertem a vérnyomásmérőt. Nekem magas a vérnyomásom, ha nem szedném rendszeresen a gyógyszert, akkor biztosan kétszáz fölötti lenne. A férjem pedig a cukorbetegséggel küzd. A nővér szokott kijárni hozzánk a Caritasból vérnyomást mérni, de ezután már én is megtehetem, mihelyt megtanultam a neyereményjátékon kapott készüléket kezelni – meséli Gogolák Olinka, aki rokkantnyugdíjas.

A nehéz anyagi helyzet ellenére a Gogolák családnál a Magyar Szó nem „ritka vendég”, a csütörtöki számot mindig megveszik, és a többi napokon is, amikor csak megtehetik. A Gyógykalauzt haszonnal forgatják.

– Többnyire jó dolgokat találok benne, például a cukorbetegségről, a vérnyomásról, a tüdőbetegségekről. Különösen szeretem, ha rábukkanok egy-egy ismertetőre a gyógynövényekről. Én is beteg vagyok, a férjem is, ezért mind a kettőnknek jól jön, sok hasznosat megtanulhatunk belőle – mondja Olinka lapunk egészségügyi mellékletéről.

Ajándékunknak, a legmodernebb követelményeket is kielégítő vérnyomásmérő készüléknek a forgalmazója a kragujevaci Prizma Kft.