2024. április 17., szerda

Tadić: Nem engedem át a pártot

Nem hajlandó elhagyni pártját, és olyan emberekre hagyni a Demokrata Párt jövőjét Boris Tadić, a párt tiszteletbeli elnöke, akik véleménye szerint nem törődnek azzal, hogy a DP erős legyen, és teljesítse a kijelölt céljait.

– Továbbra is harcolni fogok a DP céljaiért, és mindent megteszek értük. Politikai életem a kezdettől fogva a DP-hez kötődik. Megalapítása óta tagja vagyok a pártnak – mondta Tadić.

A tiszteletbeli pártelnök visszautasította a politikai elemzők azon értékelését, mely szerint rossz pillanatot választott arra, hogy megkísérelje felelősségre vonni a párt vezetőségét a DP rossz választási eredményei miatt, és ezzel a választások előtt csak még jobban meggyengítette a már most is gyenge pártot. Kiemelte, azért választotta ezt a pillanatot, hogy megmentse a pártot egy újabb választási vereségtől.

– A helyhatósági választások eredményei megmutatták, hogyan alakul a párt támogatottsága, és ezt a folyamatos visszaesést a választások előtt meg kellett állítani – szögezte le a tiszteletbeli elnök, elutasítva az állításokat, hogy politikai vereséget szenvedett volna.

A szombati pártvezetőségi döntésről beszélve – a főbizottság elutasította Tadić kezdeményezését, amely a Dragan Đilas pártelnök teljesítményét taglaló jelentés elfogadásáról szólt – megjegyezte, a bizottság nem arról döntött, hogy támogatja-e a vezetőség politikáját, vagy sem, hanem hogy erről a választások után vagy most kellene-e dönteni. A tiszteletbeli pártelnök értelmetlenségnek nevezte a híreszteléseket, hogy támogatna egy esetleges koalíciót a Szerb Haladó Párttal, majd hozzátette, hogy ezzel kapcsolatban a pártvezetőség sem viselkedik elvhűen, mivel köztársasági szinten ellenzik a koalíciót, helyhatósági szinteken azonban mégis koalíciót kötnek az SZHP-val.