2024. április 25., csütörtök

Rendőrség: Elképzelhető a kiszivárogtatás

A rendőrség a végsőkig igyekszik titokban tartani az információit, de ennek ellenére elképzelhető, hogy kiszivárognak az adatok, és ekkor a belső ellenőrzés ügyosztályának kell megvizsgálnia a rendőrség munkáját, nyilatkozta szerdán Dragan Rakić, a rendőrség drogellenes ügyosztályának parancsnoka, írja a Beta hírügynökség. A parancsnok úgy véli, az adatokat szándékosan, haszonszerzés céljából is kiszivárogtathatják, de megtörténhet, hogy véletlenül szivárognak ki.

– Egy rajtacsapás esetén tájékoztatni kell az abban részt vevő állományt, hogy a szokásostól eltérően, például hajnali fél ötkor álljon szolgálatba. Ha ezt valaki véletlenül meghallja az utcán, és elmondja barátainak, már veszélyben van az akció. Amelyik rendőr szándékosan szivárogtat ki adatokat, azt a legszigorúbban kell megbüntetni – mondta a rendőrparancsnok.

Rakić szerint az is gondot okoz a rendőrségnek, hogy rengeteg drogdíler a lebukástól félve csupán kis mennyiségű kábítószert tart magánál, mivel ilyen esetben csak kisebb büntetést lehet rá kiróni. Ezért a dílerek több lakást tartanak fent, amelyekben a kábítószert és a fegyvereket tárolják.

Tomislav Nikolić államfő kedden kijelentette, hogy a megismételt Villám 2 elnevezésű akció sem hozta meg azokat az eredményeket, amelyeket a polgárok joggal várnak el a kábítószercsempészek és bűnözés ellen folytatott harctól, írja a FoNet hírügynökség. Az elnök hozzátette: szerinte egyértelmű, hogy az adatok kiszivárogtatásáról beszélhetünk, s hogy valaki előre értesíti a maffia kulcsszemélyeit a tervbe vett lecsapásokról.