2024. április 20., szombat

Besúgó az államvezetőségben?

Nikolić szerint valaki rendszeresen értesíti a maffiát a tervezett akciókról

Tomislav Nikolić államfő kijelentette, hogy a megismételt Villám 2 elnevezésű akció sem hozta meg azokat az eredményeket, amelyeket a polgárok joggal várnak el a kábítószercsempészek és bűnözés ellen folytatott harctól, írja a FoNet hírügynökség. Az elnök hozzátette: szerinte egyértelmű, hogy az adatok kiszivárogtatásáról beszélhetünk, s hogy valaki előre értesíti a maffia kulcsszemélyeit a tervbe vett lecsapásokról.

– A legnagyobb kábítószercsempészek vagy nem tartózkodtak a rendőrség által feltételezett helyeken, vagy nem találtak náluk semmit, ami indokolttá tenné a fogva tartásukat. Egyértelmű, hogy nagy számú gyanúsítottat tájékoztattak a leendő akcióról, s hogy a többi akció is ugyanilyen sorsa jut majd, ha azt ekképp folytatják le – értékelte az államelnök.

Mint hozzátette, a kábítószercsempészek ellen szervezett rendőrségi akciót is úgy kellett volna lefolytatni, mint a Ćuruvija meggyilkolásának ügyében történt letartóztatásokat: csak kevés személynek lett volna szabad tudnia a tervről. Arra szólította fel a belügyminisztériumot, különösen pedig annak bűnüldözési részlegét, hogy a jövőben hatékonyabb lecsapásokat hajtson végre maximális titoktartással a siker szavatolása érdekében.