2024. április 26., péntek
MAGYARKANIZSA

Felkészülés megújulva

A magyarkanizsai Potisje labdarúgói szombaton megkezdték a felkészülést a bajnokság tavaszi folytatására. A téli szünetet követően bizakodva tekintenek a következő hónapokra. Miloš Vidović elnök elmondta, hogy a vezetőség új tagokkal frissült fel. Arra törekedtek, hogy a klub helyzetét rendezzék, s ennek kezdeti eredményei már látszanak is, hiszen megteremtették a zavartalan működés feltételeit a következő időszakra.

A szakmai munka javításának érdekében szerződtették Puniša Memedovićot, akinek a neve ismert a szerbiai labdarúgásban, hiszen korábban többek között a Szuperligában szereplő kulai Hajduk edzője volt. Memedović nemcsak a felnőttcsapatot irányítja a továbbiakban, hanem a szakmai stábot is.

A klub hat magyarkanizsai vállalattal kötött szponzori szerződést az elkövetkező 18 hónapra, ami biztosítja minden korosztályos csapat működését.

– Nem titok, hogy másokkal is folynak tárgyalások, azonban velük még nem tudtunk megegyezni. Ezúton szeretném megköszönni a szponzoroknak a támogatást, hiszen felismerték, milyen jelentőséggel bír a klub. Most nem szeretném megnevezni azokat, akik lehetővé teszik a működésünket, azonban hamarosan minden kiderül, amikor a stadionban elhelyezzük a reklámtábláikat – mondta Vidović

Változás történt a vezetőségben is. Vidović hangsúlyozta, hogy erre nem azért került sor, mert egyesek rosszul végezték volna munkájukat. Olyan emberekről van szó, akik sokat adtak a klubnak, akkor, amikor az a legnehezebb helyzetben volt. Immár nem tagja a vezetőségi bizottságnak Szögi László, Radovan Klajić és Bohata Rudolf.

– Ezekről az emberekről nem mondunk le, továbbra is mellettünk maradnak. A klub vezetőségében olyan emberek foglalnak majd helyet, akik anyagilag támogatják, ily módon ellenőrzik, hogy a támogatás célszerűen kerül-e felhasználásra. A változásokról beszámolunk majd a február végén megtartandó évi közgyűlésen is – tette hozzá Vidović

A felnőttcsapat játékoskerete nem változott meg jelentősebben. Huszonnégy játékos áll a klub rendelkezésére, s ami megbecsülendő: mindannyian magyarkanizsaiak. Ismét a Potisjét erősíti majd Búza Attila, Lepes Viktor és Nagy Csongor, s további játékosokkal is tárgyalások folynak.

– Felröppentek olyan hírek, miszerint azért kötöttünk szponzori szerződéseket, hogy fizetni tudjunk a játékosoknak. Azonban mindez nem igaz. A felnőttcsapat a legalsó versenyfokozatban szerepel, és a játékosok közül senkinek sem fizetünk. Olyan emberekről van szó, akik szeretik a klubot. Minden anyagi támogatást az ingatlanok és a pálya fenntartására, valamint a csapatok munkájához szükséges felszerelés beszerzésére fordítunk – fejtette ki Vidović

Memedović mellett Vajda Fángyó, Szabó Árpád és Igor Bilić magyarkanizsai edzők is a klubnál fognak dolgozni.

– Remélem, hogy a klub új lendületet vesz. A vezetőség tagjaival való beszélgetés után határoztam el, hogy ide jövök. Az én szerződtetésemtől és a jó szervezettségtől várják a klub megújulását. Igaz, hogy a csapat a legalsó szinten szerepel, de mindent meg kell tennünk a győzelmek érdekében, s reméljük, visszatérünk a Szabadkai Ligába. Csak magyarkanizsai és környékbeli játékosokra támaszkodunk – mondta Memedović, Vidović pedig hozzátette: – Nem titok, a feljutás a célunk! Magyarkanizsa és a Potisje megérdemli, hogy a csapat egy versenyfokozattal feljebb szerepeljen.