2024. március 28., csütörtök

Megkezdődtek a XIII. Tordai Művelődési Napok

Szombaton megkezdődött a XIII. Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat, amelynek keretében, ezen túl minden hétvégén lesz valamilyen művelődési rendezvény a helybeli Művelődési Otthonban. A rendezvénysorozat március 22-én zárul a Három Torda találkozójával.

A Művelődési Otthon előcsarnokában Szarka Edit, a bégaszentgyörgyi (Žitište) Művelődési Intézmény igazgatója megnyitotta a község amatőr festőinek a kiállítását, az ünnepi műsor kezdetén pedig Dobai János tanácselnök köszöntötte az egybegyűlteket hangsúlyozva, hogy Tordát mindig is az összefogás jellemezte, de az is, hogy sok támogatója, barátja, testvére van, akik mindig velük vannak a bajban, örömben, terveik megvalósításában is. Mitar Vučurević, a bégaszentgyörgyi község elnöke kihangsúlyozta, hogy a tordaiak a község művelődési életének zászlóvivői, és köszönetet mondott nekik, amiért megszavazták a helyi járulék meghosszabbítását a következő öt évre. A rendezvényt Pál Károly, a VMSZ ügyvezető elnöke nyitotta meg, aki gratulálva minden tordainak, akinek az összefogásából sikerült megszervezni a rendezvényt, amely szerinte gazdagság, mert összeköti Tordát a külvilággal, összeköti a Vajdaságban élő magyarokkal, a magyarországi és romániai testvértelepülések képviselőivel, akikkel együtt ápolják azt, ami megtart bennünket: a magyar nyelvet és a magyar kultúrát.

Az ünnepi műsorban a helybeli általános iskola és művelődési egyesület tagjain kívül felléptek az újszentesi (Románia) a balástyai és balatonakali (Magyarország) valamint a pacséri és a bácsfeketehegyi műkedvelők.