2024. április 24., szerda

Nemzetközi színházi divatfesztivál lesz Óbecsén

Gyerekek, divat és színház – e három fog találkozni június 10-e és 20-a között Óbecsén. A különös rendezvény ötlete a tavalyi moszkvai idegenforgalmi vásáron született meg, amelyen a község idegenforgalmi irodája is jelen volt. A nemzetközi divatfesztiválra elsősorban 6 és 18 év közötti, tehetséges gyerekeket és középiskolásokat várnak a szervezők, de azt remélik, Slava Zajcev neves orosz divattervező is megjelenik majd az eseményen.

Oroszországban nagy hagyománya van az ehhez hasonló rendezvényeknek. Larisa Kastrova, a moszkvai gyermekalkotók szövetségének az elnöke elmondta: hazájában 11 ezer oroszországi és kazahsztáni gyerek vett részt ilyen műhelymunkákon, és az elkészült kosztümöket nemcsak az orosz fővárosban, hanem más európai fesztiválokon – tavaly például Litvániában – is bemutatták. Az óbecseiek által szervezett idei találkozó sorrendben a 18. ilyen nemzetközi seregszemle lesz, és az itteni műhelymunkákon elkészített ruhákat egy, a város központjában megszervezett divatbemutatón fogják a közönség elé tárni a kreatív alkotók.

Zdravko Petrović, a Városi Színház igazgatója szerint a színházi divat nemzetközi fesztiválja egyedülálló rendezvény lesz Szerbiában, Tamara Ivanišević alpolgármester pedig azt reméli, hogy az óbecsei gyerekek is ellátogathatnak majd Oroszországba.