2024. április 24., szerda

Messi kimaradt az UEFA év csapatából

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapjának olvasói nem választották be a 2013-as év csapatába Lionel Messit, a Barcelona argentin sztárját. Az oldal látogatói az uefa.com szerkesztői által összeállított 40-es listából választhatták ki az év tizenegyét, s 2007 óta először fordult elő, hogy Messi nem fért be az együttesbe, amelynek két csatára a Real Madrid portugál sztárja, Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimović, a Paris Saint-Germain svéd támadója lett.

A FIFA Aranylabda-szavazáson éppen Messi előtt győztes Ronaldo sorozatban hetedszer tagja a csapatnak, amelyben három újonc található: a kapus Manuel Neuer (Bayern München), klubtársa, a balhátvéd David Alaba és a középpályás Marco Reus, aki egyedül képviseli a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmundot. A legjobb 11 közé négy futballista került be a BL-győztes Bayernből, és a tavaly trófea nélkül maradt Real Madridot is négyen képviselik, igaz, Mesut Özil nyár óta az Arsenalt erősíti, míg Gareth Bale tavasszal még a Tottenhamben szerepelt. A honlap közlése szerint a szavazáson több mint 525 ezren vettek részt, összesen 6 310 237 voks érkezett.

Az uefa.com év csapata: Manuel Neuer (német, Bayern München) – Philipp Lahm (német, Bayern München), Thiago Silva (brazil, PSG), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), David Alaba (osztrák, Bayern München) – Gareth Bale (walesi, Tottenham/Real Madrid), Marco Reus (német, Borussia Dortmund), Mesut Özil (német, Real Madrid/Arsenal), Franck Ribéry (francia, Bayern München) – Zlatan Ibrahimović (svéd, PSG), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid).