2024. április 26., péntek

Tizennégy év börtön Golubovićnak

Összesen mintegy 28 év elzárásra ítéltek négy, heroint árusító férfit

Kábítószer kereskedelem vádjával a belgrádi Felső Bíróság szerdán első fokon tizennégy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Kristijan Golubovićot, aki a jogerős ítéletig szabadlábon maradhat, írja internetes kiadásában a Novi Magazin. Golubović majdnem négy évet töltött vizsgálati fogságban, a belgrádi Fellebbviteli Bíróság egy hónappal ezelőtt határozott, hogy szabadlábon védekezhet.

Ugyanebben az ügyben Safet Ibrovićot hat, Mirsad Fujajkićot négy, Ferat Skenerovskit pedig három év nyolc hónap fegyházelzárásra ítélte a bíróság. A négy férfi Belgrád és Novi Pazar területén árult heroint. A bűnbandát Golubović szervezte, aki végig igyekezett bizonyítani ártatlanságát.

– Szégyellem magam és restellem, hogy bármiféle kapcsolatba hoztak a kábítószerrel. Szégyellem, hogy itt állok maguk előtt. Még ha ártatlannak is nyilvánítanak, akkor sem moshatják le a becsületemen esett szégyenfoltot, hogy Kristijan Golubović a templomban árult kábítószert kiskorúaknak – fogalmazott Golubović védőbeszédében.

Golubović korábban összesen hét és fél évet töltött börtönben, hármat Németországban, négy és fél évet pedig Szerbiában. A požarevaci fegyházból 2009 januárjában szabadult, egy évvel később viszont 125 gramm heroinnal a zsebében ismét letartóztatták a belgrádi Szent Márk templom előtt.