2024. április 17., szerda

Az idén is lesz madárkiállítás Zomborban

A sorrendben 38. nemzetközi madár- és baromfi-kiállítást a hónap utolsó hétvégéjén, január 24. és 26. között tartják meg a Mosztonga sportcsarnokban. A benevezésre ugyan még január 18-ig van mód, viszont a szervező, a város nevét viselő madárvédelmi és tenyésztőklub az eddigi jelentkezések nyomán úgy értékeli, hogy az idén rekordot döntenek mind a kiállítók, mind a kiállított madarak számának tekintetében.

A bemutatásra kerülő szárnyasok száma mindenképpen meghaladja majd a 3500-at. A nemzetközi szemlén eddig is szerepeltek nyulak, házi díszbaromfi, néhány egzotikus egyed, az idén viszont a kedvenceiket akváriumban és terráriumban nevelők is bemutatják büszkeségeiket. A rendezvény a hagyományos cserenappal zárul, ahol a házi körülmények közt nevelhető kisállatokat lehet cserélni és megvásárolni, kezdve az ékszerteknőcöktől a kutyakölykökig. A kiállításon természetesen jelen lesznek a takarmány- és táptermelők, az állattartáshoz szükséges eszközök és felszerelés gyártói is.

Tizenöt éves korig ingyenes a belépés, a felnőtteknek 200 dinárt kell fizetniük érte, a rendezvényt záró állatbörze pedig ingyenes.

A zombori madárkiállítás a régió egyik legjelentősebb ilyen rendezvénye, minden évben ezrével látogatják bel- és külföldi érdeklődők.