2024. április 19., péntek

Letartóztatták a Partizan Labdarúgóklub elnökét

Dragan Đurić feltehetőleg 207 millió dinár jogtalan haszonra tett szert

Hivatali visszaélés gyanújával hétfőn őrizetbe vették Dragan Đurićot, a zemuni Zekstra ruhaipari vállalat tulajdonosát, a Partizan Labdarúgóklub elnökét. Đurić 48 órás rendőri őrizetben marad. Miljko Radisavljević szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyész előzetes letartóztatást javasolt Đurić számára, az indítványról a belgrádi Felső Bíróság fog dönteni, írja a B92.

Az üzletembert azzal gyanúsítják, hogy az Állategészségügyi Intézet magánosításakor visszaélt hivatali helyzetével és 207 millió dinár jogtalan haszonra tett szert. Az Állategészségügyi Intézetet 2005-ben vásárolta meg a Zekstra.

A letartóztatást követően Ivica Dačić belügyminiszter, kormányfő kijelentette: Đurić a bizonyíték arra, hogy a korrupcióellenes küzdelemben nincsenek védett személyek, mindegy, hogy ki kit ismer. Ezt követően Dačić reményét fejezte ki, hogy a bíróság is elvégzi a munka rá eső részét.

Aleksandar Vučić kormányfőhelyettes 2013. december végén jelentette be, hogy a rendőrség bűnvádi feljelentést tett az Állategészségügyi Intézet magánosításának ügyében, neveket azonban nem közölt.