2024. április 20., szombat

Kerékpárút és fitnesz

A Kátai-tanyán edzési lehetőség a Pipacs szállodában kerékpárkölcsönző lesz

A tavalyi év második felében két kishegyesi vállalkozás is nyert pályázati pénzeket fejlesztésre a Tartományi Gazdasági Titkárságnál: a bácsfeketehegyi Pipacs vendéglő és szálloda a kerékpártúrák fejlesztésére, a kishegyesi Kátai-tanya pedig a fitnesz-tartalmak fejlesztésére.

Valójában két pályázatunk volt. Az egyik a vezeték nélküli internet-hozzáférést teszi lehetővé az egész komplexum területén (a szállodában, a teniszpályákon, a kempingben). Eddig ugyanis a szobáinknak csak egy részén volt ilyen szolgáltatás, márpedig ez ma már alapkövetelménynek számít egy vendéglátó-ipari létesítményben. Ezzel minden szobában elérhető lesz az internet is. A másik fejlesztési vonalunk a kerékpározás népszerűsítésének lehetősége. Két keréken Vajdaságban címen hirdettük meg ezt a programunkat, és ezek szerint tőlünk indulna, vagyis a Pipacs szálló lenne a kiindulópont a környék kerékpárral történő elérésére. El lehetne karikázni Szabadkára, Palicsra, Szenttamásra, Kishegyesre vagy akár Újvidékre, Verbászra és a Tarcal hegyre is . A program értelmében nagyon fontos, hogy legalább egy család részére legyen kerékpárunk, és ezért is pályáztunk – mondta Rind Kelemen Kornélia, a Pipacs szálló vezetője.

A bácsfeketehegyi Pipacs kétszáz ezer dinárt kapott a kerékpárok beszerzésére és negyvenezer dinárt a drótnélküli internethálózat kiépítésére. A beruházások azonban ötvenszázalékos önrészt is követelnek.

A Kátai-tanyán a fitnesz-program kialakítása, fejlesztése többféle tartalmat jelent.

A fitnesz-programot a tanyán szeretnénk kialakítani, és nem a faluban levő vendégházban. Az lenne, tehát a cél, hogy tartalmas szabadidő-programot tudjunk felkínálni a fiataloknak, amikor nincsenek foglalkozásaik. A pályázaton nyert pénzből hat fitnesz-eszközt tudunk vásárolni. Az igazi fitnesz-központ kialakításához azonban szükségünk lesz majd egy legalább négyszáz négyzetméteres fedett terület kiépítésére. A nyert pályázatból be tudunk rendezni egy fitnesz-termet. Az előbb említett tartalom kialakításához viszont nemcsak pénz kell, hanem számos más feltétel megteremtése is, például a villanyáram előteremtése. A bővítésre kapott 1 millió dinár elegendő lesz a kezdeti lépésekhez, és reméljük, hogy a további lépésekhez, fejlesztésekhez is kapunk majd támogatást – mondta Kátai Géza, a tanya tulajdonosa.

A pályázatokat, mint megtudtuk, március végéig kell lefuttatni, s ez idő alatt meg kell oldani minden kivitelezési nehézséget.