2024. április 19., péntek
SZABADKA

Spartacus-érmek Szegedről

A Spartacus asztaliteniszezői kitűnően szerepeltek Szegeden a magyar–szerb újévi kupán, amely az Interpingpong 2. elnevezésű európai uniós pályázat révén valósult meg. A tornán több magyarországi és szerbiai klub játékosai vettek részt, a lányok és a fiúk öt kategóriában versenyeztek. A Spartacus kilenc tagot számláló csapata hét érmet szerzett. Az újoncoknál (2001-ben születettek) Aleksandar Čokić az 1. helyen végzett, csakúgy mint az újonc III. (2003-ban születettek és fiatalabbak) kategóriájában. Első helyet szerzett még Nikša Martinović a serdülők (1999-ben születettek) és a juniorok (1996-ban születettek) mezőnyében. Ezüstérmes Aleksandar Radosavljević (juniorok), bronzérmet pedig DarioHavedič (újonc II.) és Uglješa Lukić (juniorok) szerzett.

A Šeki enterijeri és a Kuća Zdravlja csapatai vívják majd a döntőt a szabadkai sétaerdei sportcsarnokban zajló, 41. újévi kispályás labdarúgótornán. A negyeddöntők hatalmas csatákat hoztak, hiszen a négy mérkőzésből három csak a büntetők biztosabb elvégzése után dőlt el. Negyeddöntők: Vojput– Superinfo Jasimpex 2:2 – büntetőkkel 5:4, Lampone–SK Korner 2:2 – büntetőkkel 5:6, Šeki enterijeri–Bratstvo 3:0, Dva Kralja na štrafti–Kuća Zdravlja 2:2 – büntetőkkel 4:5.

Az első elődöntőben a Kuća Zdravlja 2:1-es győzelmet aratott a Korner felett, a másik elődöntőben pedig, a sokak által előrehozott döntőnek titulált meccsen a Šeki enterijeri 6:3 arányban verte a Vojput együttesét. A döntőt szombaton 19 órától játsszák.

Teljes vajdasági siker született Baján a 26 csapat részvételével megrendezett X. Ofenbeher Nándor nemzetközi futsalkupán. Vajdaságot hét csapat képviselte (Voice Team, MRM Team, Rettenthetetlenek, Superinfo, Champions, Caffe Bar Sicilia, The Masters), amelyek közül kettő a döntőben is szerepelhetett. A kétnapos tornán részt vett az NB II.-es Dunaújváros PASE is, amelyet a későbbi döntős hajdújárási-királyhalmi The Masters búcsúztatott a negyeddöntőben, a büntetőrúgásokat követően. Haskó Norbert csapata az elődöntőt is simán vette, és a döntőben, a vajdasági rangadón a szabadkai Champions együttesével mérkőzhetett. A találkozó 4:0-s Champions-sikerrel végződött. A bronzmeccsen a Torinese 4:2-re verte a Bajai Celebválogatottat. A torna legjobb játékosának Török Bálintot (Bajai Celebválogatott) választották, a gólkirály Galambos Szilveszter (Champions), a legjobb kapusnak járó címet Stevica Dragosavljević (Champions) vehette át, a legjobban védekező játékosnak Takács Kornél (The Masters), a legtehetségesebb játékosnak pedig Bánóczky Csaba (Torinese) bizonyult.