2024. április 19., péntek

Tejcsarnok az ócskapiacon

A Tržnica a zöldáru és a hústermékek árukínálatának bővítését tervezi

A szabadkai Tržnica vállalat tejcsarnok kialakítását tervezi az ócskapiac területén. Az elképzelések szerint 30 olyan asztalt állítanának fel, ahol az elvárásoknak megfelelő körülmények között tudnának tejtermékeket árulni az árusok.

Zoran Marković, a Tržnica vállalat igazgatója rámutatott, az elmúlt években egyre nagyobb teret szorít magának a zöldáru.
– A vásárlók többsége még mindig a piacon szerez be mindent a ruházati cikkektől kezdve a háztartási gépeken át a szerszámokig, és egyre nagyobb érdeklődésnek örvend az ócskapiacon található zöldáru is. A látogatók itt szerzik be a friss gyümölcsöt, a zöldségfélét és más élelmiszer-ipari cikkeket. A kisbajmokiaknak és a Gát helyi közösség lakosságának ez a piac jelenti a bevásárlások központját. Ez motivált bennünket abban, hogy egy tejcsarnokot alakítsunk ki, ahol olyan hűtővitrineket állítanánk fel, amelyekben az egészségügyi előírásoknak megfelelően baromfihúst, tejtermékeket, más húsárut, tojást és házi süteményeket is árulni lehetne – magyarázta az igazgató.

A napokban fejezik be a tervdokumentációt, amely az igazgató becslései szerint 30 új munkahely megnyitására ad lehetőséget. A terv megvalósításához a vállalat saját eszközöket használ majd fel, és  számít az önkormányzat támogatására is, hogy különféle alapoknál pályázzanak, az elképzelések megvalósításához ugyanis 25 millió dinárra lenne szükségük.

Zoran Marković elmondta, a vállalat a piaci körülmények javítását is tervezi, így jelentős összeget szeretnének az infrastruktúra fejlesztésére fordítani.
– Egy nyilvános csap megnyitásán, illetve egy olyan hely kialakításán gondolkodunk, ahol a piacra látogatók megpihenhetnek, mivel átlagban 5000 ember fordul meg a piacon, szombat, vasárnap pedig ennél jelentősen többen. A nyilvános csapnál ezek az emberek felfrissülhetnének, az itt elhelyezett padoknál pedig megpihenhetnének – mondta az igazgató.