2024. április 20., szombat

„Dolgozni és ne választásokat követelni!”

Aleksandar Vučić: A rendkívüli választások egyedül az érdekeiket veszélyeztetve érző érdekcsoportok számára prioritás

Ivica Dačić kormányfő, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke szerint inkább mindenkinek a munkára kellene összpontosítania, és nem a rendkívüli parlamenti választások kiírását követelnie.

– Biztosan mindenki hallotta, hogy mit mondott a választásokról Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt elnöke, és biztosan mindenki tudja, hogy mit nyilatkoztam én ebben a témába. Ennek értelmében mindenkinek a munkájával kellene foglalkoznia. Az előrehozott választásokról nem a kormány, hanem a kormánykoalíciót alkotó politikai pártok fognak dönteni. A kormány végzi a munkáját – nyilatkozta kedden a kormányfő.

Aleksandar Vučić hétfőn fejtette ki, hogy a rendkívüli választások egyedül azok az érdekcsoportok számára élvez elsőbbséget, amelyek veszélyeztetve érzik érdekeiket. Rajtuk kívül az ellenzéki pártok foglalkoznak a választások témájával, tette hozzá Vučić. Kifejtette, hogy az idén lesznek is választások, akkor a kampány nagyon rövid lesz. Az SZHP a közeljövőben biztosan döntést hoz ebben a témában, nyomatékosította Vučić.