2024. április 20., szombat

Fél tonna dohányt foglaltak le

Sikeres volt a niši rendőrség vágott dohány csempészésével foglalkozó hálózat elleni rajtaütésszerű akciója. A šabaci VEH futárszolgálat gépjárművében a Nais elnevezésű autóúti fizetőkapunál féltonnányi vágott dohányt találtak és foglaltak le.

A hatóság által kiadott közleményből kiderül, hogy a nyomozás folyamán tudomást szereztek nagyobb mennyiségű dohány értékesítésének szándékáról és a kivitelezési módról, így a gyorsan végrehajtott akciónak köszönhetően valóban meg is találtak az említett jármű leállítását követően összesen 27 csomagot, melyek pontosan 530 kilogramm vágott dohányt tartalmaztak. Az akciót január 5-ére virradó éjjel hajtották végre.

Az illegális kereskedők Valjevóban és Šabacon tettek szert a dohányra, s Nišben, Pirotban és Prokupljén tervezték értékesíteni. A šabaci és valjevói kereskedők után még nyomoz a rendőrség, de a csempészhálózat részét képező további 24 személyt már sikeresen azonosították, és a törvényes előírásoknak megfelelően fognak ellenük eljárni. Az eset miatt a rendőrség a VEH futárszolgálat üzletmenetének kivizsgálását is megkezdte.