2024. április 19., péntek

Fel szeretne zárkózni a Kertek

A zentai Kertek helyi közösségben is felállt az új tanács a választások után. Tagjai: Sárosi Gabriella, Kovács Olajos Anita, Ceglédi Ida, Lőrincz Csongor, Búrány Krisztián, Elek Dabis József, Kajári Ferenc, Rácz Szabó György (alelnök), Varga László (elnök). A tanács határozata szerint Bata Pál mint kommunikációval megbízott tag fog mellettük tevékenykedni.

Varga László, a tanács elnöke elmondta, hogy tevékenységüket két fő cél határozza meg: felzárkóztatni a helyi közösséget és javítani az ott lakók életminőségén.
– Felzárkóztatás alatt azt értjük, hogy szeretnénk, ha infrastrukturális szempontból a jövőben a Kertek sem lenne a jelenlegi mértékben lemaradva a többi helyi közösségtől. Nálunk a Kompetenciát nem számolva is még 12 utcában nincs csatornahálózat, ez 4000 méter vezetéket jelent, valamint 35 utcában nincs szilárd útburkolat. Ezen szeretnénk a lehetőségekhez mérten mielőbb változtatni. Pályázatot csak a községhez vagy a községen keresztül tartományi és köztársasági alapokhoz tudunk benyújtani, de reméljük, ezeknél a szerveknél pozitív diszkriminációban részesülünk, ugyanis a Kertek annyira elmaradott, hogy végső ideje erre a helyi közösségre is költeni.
Életminőség-javítás alatt azt értjük, hogy szeretnénk gazdagabb programot nyújtani az itt lakóknak, ezen a téren a kulturális bizottság tevékenykedik. Az első programunk már alakulóban van, februárra farsangi mulatságot szervezünk, de terveink szerint színházi előadást is ki fogunk majd vinni a helyi közösségünkbe. Egy helyi közösségi napot is kijelölünk, és a jövőben rendszeresen megünnepeljük.

Többet szeretnénk foglalkozni a nyugdíjasainkkal, ezért hetente-kéthetente találkozási lehetőséget biztosítunk nekik. Nem akarunk konkurenciát a nyugdíjas-egyesületnek, de sokan nem tudnak bemenni a központba. A polgárokkal szorosabb együttműködést tervezünk, szívesen fogadjuk észrevételeiket, panaszaikat, ezért már formanyomtatványt is készítettünk, amit kitölthetnek, ha észrevételük van. Így minden panasz nyilvántartásba kerül, ülésen foglalkozunk velük, és a lehetőségekhez mérten orvosoljuk, vagy intézkedünk az ügyben. Lakossági fórumot februárban tartunk.