2024. április 18., csütörtök

Újévköszöntők tűzijátékkal

Nyugodtan telt a szilveszterezés a Tisza menti községekben

Adán a helyi önkormányzat és a községi idegenforgalmi szervezet december végére és az új esztendő elejére gazdag ünnepi rendezvénysorozatot szervezett Adán és Moholon. Az adai sétányon szilveszter este újévvárást tartottak, amelyen szórakoztató zene, forralt bor és tea, valamint éjfélkor tűzijáték várta az érdeklődőket. A szabadtéri színpadról DJ szolgáltatta a zenét, a szomszédságban felállított sátorban pedig forró ital várta a közönséget, amely éjfélkor pazar tűzijátékkal és hangos petárdázással köszöntötte az új esztendőt. Sokan töltötték a szilvesztert vendéglőben, illetve baráti társaságban vagy családi körben otthon. Közülük jó néhányan elsétáltak a város központjába, hogy megtekintsék az éjféli tűzijátékot.

Ezt megelőzően Adán zenés-táncos műsorral ünnepelték meg a katolikus karácsonyt, illetve ma 18 órától Moholon, a művelődési otthonban tartanak ünnepséget a közelgő ortodox karácsony alkalmából.
Zentán az előző évekhez képest valamelyest kevesebben látogattak ki a főtérre, hogy ott ünnepeljék meg az új esztendő elérkezését. A város központjában este 11-től könnyűzenét sugároztak, éjfélkor pedig, a polgármester köszöntő szavait követően szerény tűzijáték volt.
Legtöbben most is odahaza, családi körben, baráti társaságokban, illetve szórakozóhelyeken újéveztek. Sokak bánatára az idei újévköszöntés sem maradhatott el a veszélytelennek nem mondható petárdázás nélkül, sőt éjfélkor több helyen is saját szervezésű tűzijátékokkal szórakoztatták magukat a polgárok.

A zentai mentőszolgálattól és a rendőrségtől kapott információink szerint az idei újévvárás a szokványosnál jóval nyugodtabban telt el. A mentőknek egy komolyabb beavatkozásuk sem volt, a rendőrállomáson pedig elmondták, hogy szilveszter éjszakáján egyedül az egyik szórakozóhely előtti verekedés miatt kellett intézkedniük, de ekkor is gyorsan lenyugodtak az egymással kakaskodó fiatalok. Nyugodt körülmények közepette köszöntötték az új évet a zentai tűzoltók is, mivel komolyabb tűzeset nem volt.
A kórház szülészetén az év első újszülöttje, egy kislány január 1-jén este 7 óra 50 perckor látta meg a napvilágot. Tegnapig egyébként négy baba – három kislány és egy kisfiú – született, s nem hivatalos információink szerint egyik sem zentai.
Magyarkanizsán is tűzijátékkal és zenével ünnepelték a 2014. év eljövetelét. Mintegy félezres tömeg gyűlt össze a városháza előtti főtéren szilveszter éjszaka, hogy együtt köszöntsék az új esztendőt. A fokozott biztonsági intézkedéseknek köszönhetően a rendőrség nagyobb figyelemmel kísérte a petárdázást. S bár így is szinte egész éjjel durrogtattak szerte a városban, a főtéren a tömeg közé repülő, veszélyes petárdáktól nem kellett tartani. Az est folyamán már tíz órától lézershow és zene várta a közönséget, a legtömegesebben mégis éjfél előtt érkeztek a főattrakciót jelentő tűzijátékra, amely ugyan rövid, de igen látványos volt.