2024. április 23., kedd

Bűnvádi feljelentés Dević ellen

Az ATP Vojvodina magánosítása ügyében a rendőrség eljárást indított a tulajdonos ellen

Dević 2004-ben vásárolta meg az ATP Vojvodina vállalatot, majd később autóbusz-állomást épített. A dokumentációból kiderül: Dević minden szükséges engedélyt beszerzett, de ellehetetlenítették az új állomás működését. A szerződést felbontották, és az ATP Vojvodinával szemben csődeljárást indítottak – állítja a Blic napilapnak nyilatkozó személy. Hozzátette: fennáll a gyanú, hogy Dević törvénytelen módon jutott kétmillió euróhoz.

Dević 1974 óta vállalkozó, szerinte azóta minden vagyonát törvényesen szerezte, az ATP Vojvodinát saját pénzén vette meg, és saját vagyonával vállalt garanciát érte – írja a Blic napilap.

– Mindenfélét hallottam már, de olyat nem, hogy valaki saját magát meglopta volna. Azt nem értem, hogy nem talált semmi gyanúsat a rendőrség és a bíróság akkor, amikor még működött a vállalat, és én is ott voltam, pedig gyakorlatilag folyamatosan ott tartózkodtak a vállalatban és ellenőriztek mindent. Majd hat év múlva ugyanazt a dokumentációt böngészve azt vélték felfedezni, hogy én saját magamat megkárosítottam – mondta Dević, majd hozzátette: ebben az ügyben egyértelműen nyomást gyakorolnak az Alkotmánybíróságra.