2024. április 25., csütörtök

Tűzoltókocsiról tűzijátékoztak, többen megsérültek

Egy a Youtube-on közzétett felvétel szerint egy tűzoltókocsiról lőtték ki azt pirotechnikai eszközt, amely a Szerbiai Képviselőház előtt ünneplő tömeg felé zuhant és robbant fel, megsebesítve több szilveszterező személyt. Goran Nikolić, a belügyminisztérium tűzoltósági-mentési egységének parancsnoka bejelentette, hogy a rendőrség azonnal kivizsgálta a baleset körülményeit, és a tűzoltókocsin szolgáló tűzoltók ellen fegyelmi eljárást kezdeményez, írja a B92.

– Nincs tudomásunk arról, hogy pontosan hány személy sérült meg a tűzijátékban. A sajtóbeszámolók szerint hét személy. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a kötelékünkben szolgáló tűzoltó a felelős a balesetért, mint azt a felvétel is sejtetni engedi, akkor fegyelmi eljárást kezdeményezünk a felelős ellen – mondta a parancsnok.

Az interneten megjelent felvételen jól látszik, hogy a pirotechnikai eszközt a tűzoltókocsiról lőtték ki. A löveg felszállt, éles kanyart vett, majd zuhanva közvetlenül a tömeg feje fölött robbant fel. A felvétel feltöltője szerint a tűzoltó a tömegből külföldiektől vette át a rakétát, amely a tömeg feje felett felrobbanva 3 személy sérülését okozta.

A szóban forgó felvétel: