2024. április 20., szombat

Háromszáz ajándékcsomag

Sikeres volt a zentai civilek akciója

Az idén is rendkívül sikeresnek bizonyult a Ci-Fi Civil Központ Mindenki karácsonya elnevezésű akciója, amelynek keretében a polgárok ajándékokat adományozhattak a község területén szegény sorban élő gyermekek számára. Gyetvai Orsolya, az iroda koordinátora elmondta, hogy a polgárok ezúttal is sok-sok játékszert, tanfelszerelést, édességet és gyümölcsöt adományoztak, s ennek köszönhetően több mint háromszáz csomagot állítottak össze és fuvaroztak szét a mintegy 30 önkéntes segítségével. A szervezők ezenkívül egy nagy kartondoboznyi játékszerrel lepték meg a kórház gyermekosztályán lábadozó gyermekeket is.
Az akcióban részt vevő önkéntesek közül ki kell emelni egy fiatalokból álló csapatot, amelynek tagjai több mint 30 csomagot állítottak össze, és a Ci-Fi által összegyűjtött adománycsomagok kézbesítését is vállalták Felsőhegyen és Zenta egy részén. A magukat egy kedves zentai baráti társaságként jellemző fiatalokat több mint húszéves barátság köti össze, s egy esti beszélgetés során döntötték el, hogy ezúttal nem egymást ajándékozzák meg, hanem inkább másoknak szereznek örömet karácsonykor.
– Mivel már tavaly megismertük Felsőhegy eldugott utcáit, eldöntöttük, hogy az idén megpróbáljuk elkészíteni ide a kellő számú csomagot, ami végül sikerült is – mesélték, s természetesen jövőre ismét számíthatnak rájuk a falubeliek. A csapat tagjai gyűjtöttek már a csángó gyermekek, a Böjte Csaba atya által vezetett dévai árvaház és a dreai Lurkóház számára is.