2024. április 25., csütörtök

Összetartásból ötösre vizsgáztak

A Mezőgazdasági Iskola elsősei rendhagyó akciót szerveztek

„Rájöttem, hogy engem az osztálytársaim úgy szeretnek, ahogy vagyok, és elhatároztam, hogy többé nem megyek el az óráról és szorgalmasan fogok tanulni, hogy sokáig ezzel az osztállyal maradhassak.” A fenti, egy elsős középiskolás magyar dolgozatából származó idézet azon a topolyai Mezőgazdasági Iskolában a közelmúltban szervezett karácsonyi ünnepségen hangzott el, amelyen rendhagyó módon nemcsak kisebb figyelmességekkel ajándékozták meg egymást az I/4 osztály, vagyis a középiskola állategészségügyi-technikusi szakán tanuló elsősei.

Nehéz anyagi helyzetben lévő, egészségügyi problémákkal küzdő, és abból kifolyólag tanulási nehézségekkel is szembesülő társukat tüntették ki megkülönböztetett figyelemmel: körülbelül hatezer dinár értékben hasznos, divatos ruházati cikkekkel és új szemüvegtartóval lepték meg. Az „ötletgazda”, a kishegyesi Marecskó Ágnes diáklány kezdeményezésére osztálytársuk számára közösen vásárolt karácsonyi ajándék megvételéhez pedig a Bánov Erzsébet osztályfőnök vezette diákközösség minden tagja hozzájárult pénzadományával.
– Összetartásból ötösre vizsgázott az osztály – állapította meg Dušan Petrović az alkalmi iskolai összejövetelen. Részvételét az indokolta, hogy miután tudomást szerzett a nemes diákkezdeményezésről, az elnökletével működő Segíts, hogy segíthessünk! kezdeményezés nevében ő maga is hozzájárult az akció sikeréhez egy édesség-, valamint a Bella drogéria által felajánlott tisztálkodási csomaggal.

Lapunknak nyilatkozva kifejtette: a Segíts, hogy segíthessünk! célkitűzései között szerepel, hogy a súlyos látási nehézségekkel küzdő tanuló számára a 2013/2014-es tanév második félévétől szakorvosi véleményezést kérjen, majd megfelelő és korszerű szemüveget szerezzen be, lábbelit vásároljon, kéthavonta fodrászhoz jelentse be. Mint azt Dušan Petrović hangsúlyozta: értesülései szerint a nehéz anyagi helyzetben élő család szociális anyagi juttatásban nem részesül, így a humanitárius céllal létrejött kezdeményezés azt is célul tűzte ki, hogy ha a család igényli, segíti őket ez irányú adminisztratív ügyintézéseik tekintetében. Az ünnepi alkalom meghitt és megható perceit a szakközépiskola I/4 osztálya osztályfőnökének, Bánov Erzsébetnek és az osztály elnökének, Tamás Ferencnek a gondolatai tették emlékezetesebbé. Az eseményt megtisztelte jelenlétével az iskola igazgatója, Tóth Tibor is, aki üdvözölte a kezdeményezést és hangsúlyozta: követendő példának tekinthető.